Παρατείνεται η αργία λόγω «Ελπίδας» την Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Εύβοια και Βοιωτία

Ανακοινώσεις καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Την παράταση της αργίας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και την Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Επίσης, σε νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως η αργία παρατείνεται και σε Εύβοια και Βοιωτία.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική, σημειώνοντας πως σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατέστη εφικτό να απεγκλωβιστούν 3.500 πολίτες από την Αττική Οδό και 1.800 αυτοκίνητα, με την προσπάθεια να συνεχίζεται. Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το αεροδρόμιο, όπως είπε, λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο μεσω του προαστιακού είτε μέσω της Βάρης Κορωπίου.

«Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του καταλογισμού. Είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς προβλήματα εγκλωβισμού».

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του πλήθους προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σε αναστολή λειτουργίας το Δημόσιο και την Τετάρτη

Συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εξαιρούνται της συγκεκριμένης απόφασης:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α′ και β′ βαθμού,

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

(γ) οι δημόσιες δομές υγείας,

(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και

(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Popular in the Community