ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/12/2018 13:50 EET | Updated 20/12/2018 13:58 EET

Lloyd's: 15 Ελληνες εφοπλιστές στους 100 σημαντικότερους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Οι Ελληνες εφοπλιστές διακρίνονται παγκοσμίως και 15 (!) από αυτούς βρίσκονται στη λίστα των Lloyd's με τους 100 σημαντικότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Athanasios Gioumpasis via Getty Images

Δεκαπέντε Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στους φετινούς 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στην παγκόσμια ναυτιλία, σύμφωνα με τη λίστα του 2018 Lloyd’s List.

Η ελληνική εθνικότητα εμφανίζεται σε αυτό τον κατάλογο περισσότερο από κάθε άλλη, ενώ ακολουθούν οι Κινέζοι εφοπλιστές, με δώδεκα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα.

Εκτός από τις υπόλοιπες εθνικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, πολλοί έλληνες εφοπλιστές στον κατάλογο κατατάχθηκαν υψηλότερα το 2018 από ό, τι το προηγούμενο έτος, σηματοδοτώντας τη βελτιωμένη εικόνα της ελληνικής ναυτιλίας.

Το πρώτο ελληνικό όνομα που εμφανίζεται στη λίστα - για ένα ακόμα έτος - είναι αυτο του Γιάννη Αγγελικούση, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση, δύο θέσεις υψηλότερα από την κατάταξη του περασμένου έτους (όγδοη θέση).

Ο Kitack Lim, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Οργάνωσης της Νότιας Κορέας, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο.

Ο δεύτερος Έλληνας στο Lloyds Top 100 είναι ο Γιώργος Προκοπίου, στην 12η θέση, από την 15η πέρυσι, ενώ η Αγγελική Φράγκου εμφανίζεται στην  22η θέση στην παγκόσμια επιρροή.

Ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulκ, κερδίζοντας 14 θέσεις από πέρυσι βρέθηκε στην 24η θέση φέτος.

Ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και Dryships κατέχει την 25η θέση.

Ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog είναι ο επόμενος, ενώ ο Θεόδωρος Βενιάμης που εμφανίζεται 43ος σε αυτή τη διεθνή κατάταξη, είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

 Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος στο «πηδάλιο» της Costamare βρίσκεται στην 51η θέση και ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι 59ος - και οι δύο σημαντικά υψηλότερα από πέρυσι.

Ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, ο πρόεδρος της Bimco, κατατάσσεται στην 74η θέση, ενώ μοιράζεται τη θέση αυτή με τον Angus Frew, τον γενικό γραμματέα του οργανισμού.

Στην 77η θέση βρίσκεται ο Νικόλας Τσάκος, ο πρώην πρόεδρος της Intertanko, ενώ ακολουθεί ο νέος πρόεδρος της Intercargo Δημήτρης Φαφαλιός.

Ο Γιώργος Λογοθέτης του Ομίλου Libra βρίσκεται στην 80η θέση και είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον κατάλογο.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θεωρείται ως ο 95ος πιο επιφανής, ενώ ακολουθεί η Δέσποινα Θεοδοσίου, πρόεδρος της Wista International (νέο όνομα στη λίστα).

Athanasios Gioumpasis via Getty Images