ΔΙΕΘΝΕΣ
03/09/2018 16:03 EEST | Updated 03/09/2018 16:59 EEST

Mαλαισία: Μαστίγωσαν δύο γυναίκες για «απόπειρα λεσβιακού έρωτα»

Beawiharta Beawiharta / Reuters
Φώτο αρχείου από ανάλογο περιστατικό στην Ινδονησία 

Με μια απόφαση που θυμίζει περασμένους αιώνες και φέρνει μνήμες σκοταδισμού, το Ανώτατο Δικαστήριο της Σαρία στη Μαλαισία καταδίκασε σε μαστίγωμα δύο γυναίκες, καθώς τις έκρινε ένοχες για λεσβιακό έρωτα. 

Οι δύο γυναίκες, 22 και 32 ετών, συνελήφθησαν από τις αρχές τον περασμένο Απρίλιο, όταν εντοπίστηκαν να ερωτοτροπούν μέσα σε αυτοκίνητο, στο συντηρητικό κρατίδιο Τερενγκάνου.

Εκείνες παραδέχτηκαν ότι παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο και το δικαστήριο τις καταδίκασε σε 6 μαστιγώματα μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ παράλληλα επιδίκασε την επιβολή χρηματικού προστίμου, ύψους 700 ευρώ, στην κάθε κατηγορούμενη.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Μαλαισία.

Το μαστίγωμα απαγορεύεται βάσει του αστικού δικαίου στη Μαλαισία, αλλά παράλληλα επιτρέπεται βάσει των ισλαμικών νόμων της Σαρία, που διέπουν τους μουσουλμάνους.

Αν και έχουν τιμωρηθεί αρκετές φορές γυναίκες στη Μαλαισία για σεξουαλικά αδικήματα, όπως η μοιχεία, είναι η πρώτη φορά που δύο γυναίκες τιμωρούνται για «απόπειρα λεσβιακού έρωτα», γεγονός που έκανε την ακτιβιστική οργάνωση «Justice for Sisters» να εκφράσει την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό.

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για ”μια φοβερή μέρα” για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μαλαισία.

Πηγή: BBC 

Sponsored Post