Εκτός CNN η Αζια Αρτζέντο

Jason LaVeris via Getty Images

Το CNN απέσυρε τα επεισόδια της εκπομπής «Parts Unknown» του Αντονι Μπουρντέν, στα οποία εμφανίζεται η Αζια Αρτζέντο, μετά τις κατηγορίες νεαρού ηθοποιού ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ακόμα ανήλικος.

«Μετά τις πληροφορίες που ήραθν στην δημοσιότητα σχετικά με την Αζια Αρτζέντο, το CNN αποσύρει μέχρι νεωτέρας τα επεισόδια της εκπομπής «Parts Unknown» στα οποία εμφανίζεται...” δήλωσε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost εκπρόσωπος του CNN.

Η Ιταλίδα ηθοποιός γνώρισε τον Αντονι Μπουρντέν το 2016, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής του διάσημου σεφ κι έμεινε μαζί του μέχρι τον θάνατό του, τον περασμένο Ιούνιο. Ο Μπουρντέν αυτοκτόνησε στην Γαλλία, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ίδιας εκπομπής.

Η Αρτζέντο έχει εμφανιστεί σε δύο επεισόδια της εκπομπής, η οποία συνεχίστηκε για 11 σεζόν μέχρι τον θάνατο Μπουρντέν. Η σύντροφός του είχε σκηνοθετήσει κι ένα επεισόδιο το οποίο γυρίστηκε στο Χονγκ Κόνγκ κατά την διάρκεια της 11ης σεζόν.

Και τα τρία αυτά επεισόδια δεν είναι πιά διαθέσιμα στο streaming του CNN Go.

Η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Άζια Αρζέντο ήταν μια από τις γυναίκες που βρέθηκαν νωρίς στην «εμπροσθοφυλακή» του κύματος κατηγοριών κατά του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση- με τον φίλο της, διάσημο σεφ Άντονι Μπουρντέν (ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιούνιο), να μπαίνει και αυτός στη «μάχη».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μέσα στους μήνες που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις της για τον Γουάινσταϊν τον περασμένο Οκτώβριο, η Αρζέντο «διακριτικά» προέβη σε συμφωνία με έναν δικό της κατήγορο, τον ηθοποιό Τζίμι Μπένετ: Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Αρζέντο πλήρωσε 380.000 δολάρια στον νεαρό ηθοποιό και ροκ μουσικό, ο οποίος την κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του, σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια πριν χρόνια, δύο μόλις μήνες μετά τα 17α γενέθλιά του. Σημειώνεται ότι στην Καλιφόρνια το ηλικιακό όριο συναίνεσης είναι 18.

H Άζια Αρζέντο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο Μπένετ την εκβίαζε κι ότι αποφάσισαν με τον Μπουρντέν να τον πληρώσουν για να τους αφήσει ήσυχους.

«Ο Μπένετ, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και είχε κινηθεί νομικά εναντίον των γονέων του, εμφανίστηκε ξαφνικά με μία παράλογη οικονομική απαίτηση...» τόνισε σε δήλωσή της η Ιταλίδα ηθοποιός. «Ηξερε ότι ο σύντροφός μου, ο Αντονι Μπουρντέν, είχε την φήμη πλούσιου. Ο Αντονι επέμεινε ότι έπρεπε να χειριστούμε το θέμα διακριτικά. Το ίδιο επιθυμούσε και ο Μπένετ. Ο Αντονι φοβόταν την αρνητική δημοσιότητα την οποία μπορούσε να προκαλέσει ο Μπένετ, τον οποίο θεωρούσε επικίνδυνο. Αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε υπό την προυπόθεση ότι θα έμενε μακριά από την ζωή μας...»Προτείνετε μια διόρθωση