Μαλλιά με βαφές και περμανάντ: γιατί οι άντρες ανησυχούν τόσο πολύ για την κατάσταση της κεφαλής τους;

Διασημότητες που χάνουν τα μαλλιά τους, όπως ο Silvio Berlusconi, o John Travolta και ο John Cryer, προτιμούν να βάλουν πασιφανή εμφυτεύματα και να βάψουν τα μαλλιά τους παρά να παραδεχθούν ότι έχει παρέλθει η νιότη τους.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άντρες να ανησυχούν για την εικόνα των μαλλιών τους. Ακόμη και ο Bob Ross, ο διάσημος τηλεοπτικός ζωγράφος της δεκαετίας του ’80, έκανε περμανάντ στα μαλλιά του για να διατηρήσει το look του. Ο Ross, βέβαια, το έκανε καθώς προσπαθούσε να φτιάξει το προφίλ του, αφού έκανε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα (είχε υπηρετήσει στον στρατό) και ήθελε να ξεχωρίζει από το πλήθος. Και τα κατάφερε.

Παράλληλα, μια έρευνα της Google του 2015 είχε δείξει ότι οι άντρες περνούν περισσότερο χρόνο online αναζητώντας το επόμενό τους κούρεμα, αλλά και το πως θα διατηρήσουν ή θα φτιάξουν τα μαλλιά τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μήπως το ανδρικό grooming δεν είναι πλέον θέμα ταμπού; Καθώς πολλοί celebrities πειραματίζονται όλο και περισσότερο με τα μαλλιά τους (όπως δείχνουν και οι επιτυχημένες περιπτώσεις των Brad Pitt και David Beckham), υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ελευθερία στην περιποίηση της εμφάνισης.

Αυτό, βέβαια, δεν έχει γίνει χωρίς ευτράπελα. Δείτε μερικές από τις πιο προφανείς αλλαγές παρακάτω:

John Travolta
Alberto E. Rodriguez via Getty Images
Jon Cryer
D Dipasupil via Getty Images
Silvio Berlusconi
Bloomberg via Getty Images
Nicolas Cage
Heinz-Peter Bader / Reuters
O Kevin Costner το 2006
Bruce Glikas via Getty Images
O Kevin Costner το 2007
Mario Anzuoni / Reuters