Μαντόνα: Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν ξεπέρασε τα όρια και ήταν προκλητικός απέναντί μου

Τι δήλωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια στο περιοδικό New York Times.
John Shearer via Getty Images

Στη λίστα με τις γυναίκες οι οποίες κατηγορούν τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για σεξουαλική παρανόχληση, είναι και η Μαντόνα, η οποία μίλησε δημόσια για την εμπειρία της με τον παραγωγό.

Σε συνέντευξη με το περιοδικό New York Times και την ομογενή δημοσιογράφο Βανέσα Γρηγοριάδη, η «βασίλισσα» της ποπ αποκάλυψε ότι ο Γουαϊνστάιν είχε ξεπεράσει κάθε όριο κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους για το ντοκιμαντέρ «Truth or Dare» από το 1991. «Ο Χάρβεϊ ξεπέρασε κάθε όριο και εμπόδιο και υπήρξε φοβερά προκλητικός απέναντί μου όταν συνεργαστήκαμε», είπε η Μαντόνα στο περιοδικό. «Εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν παντρεμένος κι εγώ σίγουρα δεν ενδιαφερόμουν για οποιαδήποτε σχέση μαζί του».

Η δημοφιλής τραγουδίστρια γνώριζε για την απρεπή συμπεριφορά του Γουαϊνστάιν εκείνη την περίοδο, αλλά είπε στο περιοδικό ότι ήταν κάτι που απλώς όσοι βρέθηκαν δίπλα του, έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Η Μαντόνα δήλωσε ότι ήταν ανακουφισμένη που ο παραγωγός κατηγορήθηκε για βιασμό, κακοποίηση και παρενόχληση, ωστόσο είπε ότι δεν ενθάρρυνε κανένα «τέλος» για οποιονδήποτε. «Οταν ο Χάρβεϊ συνελήφθη, είπα ”επιτέλους”, όμως δεν ενθαρρύνω το ”τέλος” κάποιου. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό κάρμα».

Η πρώτη κατηγορία εναντίον του Γουαϊνστάιν βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2017, όταν η ηθοποιός Ασλεϊ Τζαντ είπε στους New York Times ότι εκείνος την είχε κακοποιήσει σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, πάνω από δυο δεκαετίες. Μετά από την Τζαντ, περισσότερες από 70 γυναίκες που εργάζονταν στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, αποκάλυψαν την εμπειρία τους με τον Γουάϊνσταιν, ο οποίος έκτοτε βρίσκεται σε πολλές νομικές μάχες.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή