Μαρία Καρρά: Για δύο κακουργήματα κατηγορείται η χήρα του Γιώργου Τράγκα

«Είτε δεν υπέβαλε ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ή δεν δήλωνε μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία»
EUROKINISSI/PANORAMA PRESS

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα , Μαρίας Καρρά σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα οικονομικά έτη 2012 έως 2019.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της δημοσιογράφου αφορούν το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες που φέρεται να διέπραξε τα έτη 2012 έως το 2015 καθώς και αυτό της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα έτη από το 2015 έως το 2019, διάστημα που ήταν εν ζωή ο εκδότης ο οποίος απεβίωσε το 2021.

Η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έγινε μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επί τιμή, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία μετά από πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που διενέργησε ελέγχους μετά τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Σύμφωνα με την Αρχή , η κ. Καρρά το επίμαχο διάστημα , είτε δεν υπέβαλε ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ή δεν δήλωνε μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία. Ενώ εντοπίστηκαν περιουσιακά της στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) ύψους περίπου 30 εκ. ευρώ την περίοδο 2012-2022, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είτε δεν είχαν δηλωθεί είτε δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οικονομικά στοιχεία που δεν συμπεριελάμβανε η χήρα του Γιώργου Τράγκα στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εκτιμώνται σε 3 εκατομμύρια ευρώ κατ′ έτος και αφορούν ποσά καταθέσεων , σε ατομικούς ή και κοινούς λογαριασμούς με τον εκλιπόντα εκδότη ή και σε απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Η κ. Καρρά έδωσε εξηγήσεις πριν λίγους μήνες στην Εισαγγελία ως ύποπτη για την διάπραξη των δύο κακουργημάτων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί η κατηγορούμενη.

Η δεύτερη δικογραφία

Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος, η αρμόδια Αρχή διαβίβασε το πόρισμά της στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη με το οποίο «πάγωσε» την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου που εντοπίστηκε μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που διεξήγαγαν την συγκεκριμένη προκαταρκτική έρευνα από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού, διερευνούν αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις οι οποίες θα αποτελέσουν το βασικό αδίκημα για το «μαύρο» χρήμα που φέρεται να απέκτησε ο γνωστός δημοσιογράφος και χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για την απόκτηση της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο ίδιος δεν ελέγχεται ποινικά λόγω του θανάτου του, στο εισαγγελικό μικροσκόπιο όμως βρέθηκε η σύζυγός του Μαρία Καρρά με την οποία κατείχε από κοινού ακίνητα και καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα καθώς και δύο ακόμη άτομα ένας άνδρας και μία γυναίκα που φαίνονται ως εκπρόσωποι εταιρειών, συνδεόμενες με τον εκλιπόντα.

Το εξώδικο στην Οικονομική Εισαγγελία

Αναφορά προς την εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος υπέβαλε στα μέσα Οκτωβρίου 2022 η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα, εκφράζοντας την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά της, καθώς όπως αναφέρει ενημερώθηκε μέσω δημοσιευμάτων για τη διενέργεια δικαστικής έρευνας σχετικά με ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Στην αναφορά της δια του συνηγόρου της Θεόδωρου Μαντά, η χήρα Τράγκα αναφέρει πως «εμβρόντητη» πληροφορήθηκε για την έρευνα σε βάρος της για μη υποβολή ή ανακριβή υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες και μάλιστα πως, η παραγγελία αυτή διαβιβάστηκε πριν λίγες μέρες στον αρμόδιο Εισαγγελέα από την Αρχή Προστασίας Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

«Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, η διαρροή ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, το οποίο με αφορά άμεσα και απόλυτα, προκαλεί την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά μου. Εξάλλου, η δημοσιοποίηση του ως άνω θέματος σε ειδησεογραφικά σάιτ, χωρίς η άμεσα ενδιαφερόμενη και έχουσα έννομο συμφέρον να δύναται να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του εν λόγω ελέγχου, σε προγενέστερο χρόνο, αποστερείται ουσιαστικά το υπερασπιστικό της δικαίωμα, το οποίο καταλύεται βάναυσα» αναφέρεται στην αναφορά της.

Δημοφιλή