ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/04/2018 16:26 EEST | Updated 27/04/2018 17:51 EEST

Μαξίμου: Είτε αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο ο κ. Μητσοτάκης

ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images

Με τα λόγια του Γιούνκερ η κυβέρνηση διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αμφισβητεί ότι μπορεί να υπάρξει «καθαρή έξοδος». Κυβερνητικοί κύκλοι ήταν οξύτατοι στην κριτική τους προς τον πρόεδρο της ΝΔ για τον οποίο έλεγαν πως «είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο». Σε μέλη της κυβέρνησης κυριαρχεί η εκτίμηση ότι από αντιπολιτευόμενους κύκλους επιχειρείται να αμφισβητηθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και να τεθεί η Ελλάδα σε καθεστώς οικονομικής επισφάλειας ακόμη και ως προς την παρουσία της στην ευρωζώνη.

Κυβερνητικοί κύκλοι επεσήμανα δύο ατοπήματα στον Κ. Μητσοτάκη:

1)  «Την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την ”πιο καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως ”το τελευταίο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος”».

2) «Σήμερα ισχυρίστηκε πως ”χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους”, ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος ο ίδιος έλεγε ότι αυτό ”δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα” και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο ”δραστικές μεταρρυθμίσεις”, κυρίως στο Δημόσιο».

«Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο Κ. Μητσοτάκης;» είναι το ερώτημα που θέτουν κύκλοι του Μαξίμου. Και ταυτόχρονα σκωπτικά σχολιάζουν: «καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

ΝΔ: Το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι ψεύτης και πολιτικός απατεώνας το ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά

«Το ποιος πολιτικός αρχηγός έχει ταυτιστεί με το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση το ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά» απαντά, με σχετική ανακοίνωση η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όσο για τη δήθεν καθαρή έξοδο, στην οποία επιμένει ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία τον παραπέμπει στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο περί ”ενισχυμένης εποπτείας” της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο. Αν και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει το νέο παραμύθι του, ας ξαναδιαβάσει όσα δήλωσε χθες ο κ. Τσακαλώτος» προστίθεται στην ανακοίνωση.