ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/07/2018 09:48 EEST

Με Μακεδονικό και... Αμφίπολη στην ατζέντα του ο Μητσοτάκης

SOOC

Η μετωπική αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή και οι σκληροί
προσωπικοί χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν - ακόμα και με εκατέρωθεν αναφορές στις συζύγους των δύο - μπορεί να μετέτρεψε το βήμα το Κοινοβουλίου σε ένα άτυπο προεκλογικό μπαλκόνι, έδωσε όμως και μια πρόγευση για την προεκλογική μάχη που ακολουθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα για τον χρόνο των εκλογών, στη ΝΔ στέκονται σε μια αποστροφή του
λόγου του Πάνου Καμμένου για «τους επόμενους έξι μήνες που ακολουθούν...», σε συνδυασμό με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ (ΕΡΤ) για την τελική έγκριση της συμφωνίας στις αρχές Ιανουαρίου του 2019.

Εκτιμούν μάλιστα ότι μέχρι τότε το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει να
χρησιμοποιήσει τον πολιτικό χρόνο «κουμπώνοντας» μια σειρά εξαγγελιών του
Πρωθυπουργού - αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ - με κορυφαία στιγμή αυτή της
χορήγησης της λεγόμενης 13ης σύνταξης και της πιθανής ανακοίνωσης για την
αναβολή των μειώσεων στις συντάξεις.

Μέχρι τότε, στην οδό Πειραιώς θα επιμένουν στους σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της συγκυβέρνησης με κεντρικό αφήγημα ότι «η χώρα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχει στο τιμόνι της μια Κυβέρνηση οπερέτα, έναν θίασο που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ».

Είναι προφανές ότι το «Μακεδονικό» θα κυριαρχήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην ατζέντα του Προέδρου της ΝΔ, από τη στιγμή που όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την πλειοψηφία των πολιτών να κατακρίνει την συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πυκνώσει τις περιοδείες του στη βόρεια Ελλάδα κεφαλαιοποιώντας έτσι τη στάση του κόμματος του στο εθνικό αυτό ζήτημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια ακόμα κίνηση υψηλού συμβολισμού, προγραμματίζει να επισκεφθεί και το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.