ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/04/2018 21:32 EEST

Με τελευταίο σταθμό την Πρίστινα ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία Κοτζιά στα Βαλκάνια

Anadolu Agency via Getty Images

Με μία σύντομη επίσκεψη στην Πρίστινα ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την τριήμερη περιοδεία του σε Σερβία, ΠΓΔΜ και Κόσοβο.

Ο Ν. Κοτζιάς είχε συνάντηση αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών Μπετζέτ Πατσόλι και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρέθηκαν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τα κοινά προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι λαοί της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση στις συνομιλίες του κ. Κοτζιά δόθηκε σε θέματα οικονομικής συνεργασίας και κυρίως όσον αφορά στις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του εμπορικού γραφείου του Κοσόβου στην Αθήνα, την επίσκεψη του κ. Πατσόλι στην Ελλάδα, και την διοργάνωση ενός επιχειρηματικού φόρουμ.

Η συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στην Οχρίδα

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στην Οχρίδα με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ. 

Οι δύο υπουργοί «έπιασαν» το νήμα των συνομιλιών, από το σημείο που το άφησαν, κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στη Βιέννη, στις 30 Μαρτίου. 

Κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι «τα πιο δύσκολα θέματα παραμένουν προς συζήτηση» ενώ ανακοίνωσε ότι νέα επόμενη συνάντηση στα πλαίσια της τετραμερούς  στις 3 - 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και στις 11 - 12 του ίδιου μήνα στην Αθήνα. 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost