Με την κορυφαία καναδική CAE δημιουργεί το κέντρο εκπαίδευσης η AEGEAN στην Ελλάδα

Κοινή επένδυση στο πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στη χώρα μας.
.
.
AEGEAN

Μια νέα εταιρεία δημιουργείται, υπό τη μορφή κοινοπραξίας (Joint Venture), από την ελληνική αεροπορική εταιρεία AEGEAN και την καναδική CAE, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας.

Το AEGEANCAE Flight Training θα αποτελέσει το πρώτο σύγχρονο Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσει στην τεχνική βάση 56 (85.000 τ.μ.) της AEGEAN στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, το εκπαιδευτικό κέντρο αγγίζει τα 36 εκατ. ευρώ επένδυση (συμβάλλουν και οι δύο εταιρείες), ενώ το συνολικό κόστος της επένδυσης της AEGEAN, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.

.
.
AEGEAN

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της AEGEAN και της CAE αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

Το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της AEGEAN και της CAE, για τη λειτουργία του, θα καταναλώνει πράσινη ενέργεια η οποία θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως, που θα είναι τοποθετημένη στη νέα τεχνική βάση της AEGEAN. Οσον αφορά στην CAE, λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 200 σημεία εκπαίδευσης σε περισσότερες από 40 χώρες διατηρώντας πάνω από 13.000 υπαλλήλους. Η CAE αντιπροσωπεύει 75 χρόνια καινοτομιών στον κλάδο - τους προσομοιωτές πτήσης και τα εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

.
.
Δημήτρης Μπαλής

«Από την αρχή της λειτουργίας μας, το όραμα της AEGEAN ήταν να δημιουργούμε αξία για τον κλάδο και τη χώρας μας, γι’ αυτό και η δημιουργία του νέου, κοινού, εκπαιδευτικού μας κέντρου παρέχει τη δυνατότητα τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και σε πληρώματα τρίτων εταιρειών, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους. Με τη συμφωνία αυτή η AEGEAN και η CAE ενώνουμε τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία, αλλά και τις κοινές μας αξίες, για να δημιουργήσουμε το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο κέντρο στην εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία επένδυση που προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στους ανθρώπους μας, διευρύνοντάς παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και τη χώρα συνολικά», ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN.Ο Νικ Λεοντίδης, Group President, Civil Aviation της CAE και ελληνικής καταγωγής, σημείωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την AEGEAN για να δημιουργήσουμε το πιο εξελιγμένο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να επεκτείνουμε το δίκτυο των κέντρων μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την AEGEAN μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναπτύξουμε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της αεροπορίας, προσφέροντας την πλέον άρτια, ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαιδευτική εμπειρία για τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας. Ως αναπόσπαστο μέρος του νέου, σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που δημιουργείται με πρωτοβουλία της AEGEAN, προσβλέπουμε τόσο σε μια επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όσο και στην ανάπτυξη των αερομεταφορών στην περιοχή συνολικά».

Δημοφιλή