Με βαριά καρδιά, ο Πολ Αντριου αποχωρεί από τον Salvatore Ferragamo

Η τεράστια απώλεια εσόδων της φίρμας λόγω της πανδημίας.
Ο Πολ Αντριου
Instagram / paulandrewprivate
Ο Πολ Αντριου

Ο άγγλος σχεδιαστής Πολ Άντριου αποχωρεί από διευθυντής δημιουργικού του Salvatore Ferragamo, μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι του οίκου μόδας με έδρα τη Φλωρεντία. «Μετά από πέντε χρόνια με περηφάνια και βαριά καρδιά αποφάσισα ότι είναι καιρός για μια νέα πρόκληση», ανέφερε ο ίδιος, μεταξύ άλλων, σε ένα ποστ στο Instagram.

Ο Πολ Άντριου, ο οποίος ήταν πίσω από κάποια από τα πιο εμβληματικά πρότζεκτ της φίρμας στην πρόσφατη ιστορία του, θα παραιτηθεί μετά την παρουσίαση της συλλογής του Resort 2022, στις αρχές Μαΐου.

Ο Πολ Άντριου προσλήφθηκε ως επικεφαλής δημιουργικού γυναικείων υποδημάτων του ιταλικού οίκου, το 2016 και προήχθη ως διευθυντής δημιουργικού των γυναικείων συλλογών έναν χρόνο αργότερα. Το 2019, έγινε διευθυντής δημιουργικού όλων των συλλογών του Ferrgamo. Κατάφερε σημαντική επιτυχία εκσυγχρονίζοντας τη μάρκα σε πιο νεανική και πιο δυναμική, μετά το έργο του στους Calvin Klein, Alexander McQueen και Donna Karan στο παρελθόν.

Επίσης, η μάρκα παπουτσιών με το όνομά του που κυκλοφόρησε το 2012 κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας, CFDA-Vogue Fashion Fund Award το 2014.

Η αποχώρηση του Άντριου οδηγεί επίσης σε σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Ferragamo. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο νυν πρόεδρος, Φερούτσο Φεραγκάμο θα αντικατασταθεί από τον αδερφό του, Λεονάρντο. Επίσης τρία ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα ενταχθούν στον οίκο. Ο Τζάκομο Φεραγκάμο, ο οποίος επιβλέπει πρότζεκτ ανάπτυξης προϊόντων και είχε προσλάβει τον Πολ Άντριου, θα επιστρέψει στο διοικητικό συμβούλιο μετά την παραίτησή του πέρυσι, ενώ η κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, Τζοβάνα, θα αποχωρήσει.

Εντός του κλάδου της μόδας πολυτελείας, η φίρμα Salvatore Ferragamo παραμένει ένα από τα ελάχιστα που είναι ανεξάρτητο. Με την πάροδο των ετών υπήρξε πιθανός στόχος εξαγοράς για πολλούς ομίλους ή ιδιώτες επενδυτές, αλλά η οικογένεια Φεραγκάμο δεν εξέλαβε σοβαρά καμία πρόταση. Λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας σε ανεξάρτητες εμπορικά σήματα όπως o Ferragamo, οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 33% το 2020 και είναι η πρώτη απώλεια εσόδων που καταγράφει εδώ και 10 χρόνια.

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο διάδοχός του Πολ Άντριου στον ιταλικό οίκο.

ΠΗΓΗ: Reuters, ΑΠΕ.