Μένιος Φουρθιώτης: Ένοχος για ηθική αυτουργία και ψευδή κατάθεση η εισαγγελική εισήγηση

Για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένοχος μόνο για δυο πλημμελήματα ζήτησε να κηρυχθεί από το δικαστήριο ο Μένιος Φουρθιώτης, ο εισαγγελέας της έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του για ηθική αυτουργία σε οπλοκατοχή και ψεύδη κατάθεση και την απαλλαγή του για τη σύσταση συμμορίας. «Προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο, όχι όμως καλάσνικοφ», ανέφερε ο εισαγγελέας.

«Έχοντας χάσει την αστυνομική φρουρά και με σκοπό αυτή να επανέλθει, ο κατηγορούμενος θέλησε να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο προκαλώντας στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021. Δεν προκύπτει όμως ότι τους προκάλεσε την απόφαση να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ», σημείωσε ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι ο παρουσιαστής κατέθεσε ψευδώς στην αρμόδια αστυνομική αρχή ότι άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, αν και ήταν ο ίδιος που είχε σκηνοθετήσει την επίθεση σε βάρος του.

Την ενοχή των δυο συγκατηγορουμένων συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή για την επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ζήτησε ο κ. Μπουγιούκος, ενώ για τον τέταρτο κατηγορούμενο που δικάζεται για κατοχή ναρκωτικών, ζήτησε την ενοχή του, όπως κατηγορείται.

«Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή»

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο παρουσιαστής υποστήριξε ότι δέχθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής τηλεφώνημα από ένα πρόσωπο που θέλησε να τον βοηθήσει.

«Του είπα να έλθει να καταθέσει και μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον κ. Φίλιππο Βρυώνη. Του ζήτησα να καταθέσει σε συμβολαιογράφο και το έκανε. Μου παρέδωσε αντίγραφο προκειμένου να αναγνωστεί από το δικαστήριο σας. Δεν κλήθηκε ποτέ από τον ανακριτή και την αστυνομία να καταθέσει. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον καλέσουν και με προφυλάκισαν για το τηλέφωνο κάποιου άλλου ανθρώπου. Είναι παράλειψη της προανάκρισης. Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου» ανέφερε ο Μενιος Φουρθιώτης.

Πρόεδρος και εισαγγελέας εξήγησαν ότι σε αυτό το σημείο της δίκης δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη που θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή