Μεθυσμένος οδηγός παραβίασε «κόκκινο», χτύπησε 31 οχήματα και προκάλεσε φωτιά σε σπίτι

Πηγή του «κακού» ήταν ένας Τούρκος υπήκοος, 50 ετών, χωρίς μόνιμη κατοικία στη Γερμανία.
via Associated Press

Ενας μεθυσμένος οδηγός φορτηγού στη Γερμανία παραβίασε κόκκινο φανάρι, χτύπησε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα πέταξε πάνω σε κτίρια, προκαλώντας φωτιά σε μερικά από αυτά - συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού - ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και 31 οχήματα υπέστησαν ζημιές από το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο Φιρτ, λίγο έξω από τη Νυρεμβέργη, το βράδυ της Τρίτης.

Ο οδηγός του οχήματος πέρασε αρχικά με κόκκινο, χτυπώντας ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σε διασταύρωση, και συνέχισε ακάθεκτος την πορεία του χωρίς να σταματήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, το φορτηγό έπεσε πάνω σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα, ρίχνοντας μερικά από αυτά στους τοίχους κοντινών κτιρίων. Ως αποτέλεσμα, πολλά αυτοκίνητα, η πρόσοψη ενός σπιτιού και το ίδιο το φορτηγό πήραν φωτιά.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι απομακρύνθηκαν, γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Οδηγός, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας 50χρονος Τούρκος υπήκοος χωρίς μόνιμη κατοικία στη Γερμανία. Συνελήφθη επί τόπου και διαπιστώθηκε ότι είχε πιεί πολύ πάνω από το νόμιμο όριο.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ο οδηγός της νταλίκας, το άτομο πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που χτύπησε στο κόκκινο φανάρι και ένας περαστικός.

(με πληροφορίες από Skynews)