Μητσοτάκης: Ας πει κάποιος στον κ. Τσίπρα ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή»

Βέλη του πρωθυπουργού κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν θα βουλιάξουμε στη λάσπη μαζί τους», το μήνυμα του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε κατοίκους του Μαραθώνα και φίλους της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε κατοίκους του Μαραθώνα και φίλους της ΝΔ
Maximou

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη που έκανε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μάτι, επισκέφθηκε τον Μαραθώνα, όπου συναντήθηκε με πολίτες και φίλους της ΝΔ.

Στον χαιρετισμό του, ο οποίος είχε ξεκάθαρα προεκλογικό ύφος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση του να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη εικόνα αρχηγού», για περιφρόνηση του κοινοβουλίου και της συνταγματικής τάξης, για «πεζοδρομιακή» δημοκρατία και για ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια.

«Δεν συνηθίζω συχνά να αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώ πολύ περισσότερο να μιλώ γι’ αυτά τα οποία κάναμε και κυρίως γι’ αυτά τα οποία θα κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Δεν μπορώ, όμως, να μη σχολιάσω τη θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα ενός αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος, ο οποίος με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη.

Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να σας πει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε, μην έχοντας πει μία κουβέντα για το μέλλον της χώρας όπως το οραματίζονται, μη μπορώντας να πει τίποτα για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά -διότι προφανώς έχει άλλη άποψη για τα εθνικά θέματα και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο- καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μάς θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα.

Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία. Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού.

Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, «έφαγε τα μούτρα του» και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση.

Ας αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους. Ας σοβαρευτεί και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτά της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά το Μάτι, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Μαραθώνα
Μετά το Μάτι, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Μαραθώνα
Maximou

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το Πάρκο Μνήμης που θα κατασκευαστεί στο Μάτι «για να θυμόμαστε αυτά τα οποία έγιναν και να δώσουμε όλοι μαζί μία δέσμευση: Ποτέ ξανά. Ποτέ ξανά απροστάτευτη ανθρώπινη ζωή από τέτοια κρατική αδιαφορία και αδυναμία».

«Οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα αξιολογήσουν δίκαια»

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Νέα Δημοκρατία και πάλι θα είναι αυτοδύναμη στην κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει την αυτοδύναμη Ελλάδα», καθώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών.

«Πιστεύω ότι όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ευθύνη την οποία έχουν σε μία Δημοκρατία, να επιλέξουν το ποιος θα τους κυβερνήσει για την επόμενη τετραετία, θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν δίκαια. Βλέπω τελευταία την Αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού». Εγώ θα πω το εξής: η δίκαιη αποτίμηση του κυβερνητικού μας έργου θα είναι αυτή που θα μας εξασφαλίσει την επόμενη τετραετία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προχώρησε σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια των δύο πιλότων.

«Είμαστε όλες και όλοι συντετριμμένοι από τον τραγικό χαμό δύο νέων χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας»

«Στηρίξαμε και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και είμαστε -πιστεύω- όλες και όλοι συντετριμμένοι από τον τραγικό χαμό δύο νέων χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους επιτελώντας την αποστολή τους και θυμίζοντάς μας πόσο δύσκολη, πόσο απαιτητική είναι η εκπαίδευσή τους για να μπορούν ακριβώς να υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία.

Σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό, τιμούμε τη μνήμη τους και δίνουμε την δέσμευσή μας ότι θα είμαστε πάντα κοντά, ψυχή τε και σώματι, στις Ένοπλες Δυνάμεις μας για τη σπουδαία αποστολή την οποία επιτελούν.»

Στην συνέχεια μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, αναφέρθηκε στην εισαγόμενη ακρίβεια και στην στήριξη που πρόσφερε η κυβέρνηση στην κοινωνία, στο «Market Pass».

«Δεν θα βουλιάξουμε στη λάσπη μαζί τους»

«Εγώ δεν έχω καμία δυσκολία να κάνω το δικό μας απολογισμό, με τα πολλά καλά και τα όποια λάθη. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ από εσάς. Και όποτε έγιναν λάθη, με ευθύτητα τα αναγνώρισα. Μιας και είμαστε εδώ σε έναν τόπο φυσικών καταστροφών, θέλω να θυμίσω ότι όταν είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές πρόπερσι το καλοκαίρι στην Εύβοια, πρώτος εγώ βγήκα και είπα ότι δεν τα καταφέραμε και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Και γίναμε καλύτεροι στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας και το ξέρετε πολύ καλά πόσες ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί πια με το «112». Και είναι κατάκτηση για την κοινωνία, όχι για την κυβέρνηση, ότι έχουμε κουλτούρα, πια, εκκενώσεων», ανέφερε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός, τονίζοντας την σημασία του συντονισμού με την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους.

«Εάν η πρόκληση για εμάς της πρώτης τετραετίας ήταν να μειώσουμε τους φόρους, η μεγάλη πρόκληση και το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας, που θα το κερδίσουμε, θα είναι καλύτεροι μισθοί για όλους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την «επόμενη μέρα», κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη προτάσεων σε βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Η επιλογή τους είναι δεδομένη και δρομολογημένη. Θα φτάσουμε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης τοξικότητας. Η στρατηγική μας όμως -κι αυτό θέλω να το μεταφέρω σε όλα μας τα στελέχη- πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη. Προφανώς και όταν προκαλούμαστε θα απαντάμε, όμως δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας την οποία έχουμε κρατήσει ψηλά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα βουλιάξουμε στη λάσπη μαζί τους. Θα αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Και τελικά θα έχουμε εμπιστοσύνη στην ίδια την κρίση του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την τακτική της παράταξης κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ τόνισε ότι για αυτόν «δεν υπάρχουν δύο κάλπες. Υπάρχει μια κάλπη, η εθνική κάλπη που θα στείλει το μήνυμα τού ποιον θα θέλει ο ελληνικός λαός να έχει ως κυβέρνηση την επόμενη μέρα».

Ζήτησε από τα κομματικά στελέχη τη μέγιστη κινητοποίηση, καθώς όπως είπε «δεν έχει μείνει πια πολύς καιρός. Ξέρουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος», έκανε λόγο για τον αγώνα που «θα τον δώσουμε με την ικανοποίηση που μας δίνει το σημαντικό δημοσκοπικό μας προβάδισμα, αλλά και με τη μετριοφροσύνη ενός κόμματος που δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο», ξεκαθαρίζοντας ότι «ένα πράγμα δεν μπορούμε να δεχθούμε και αυτό είναι αλαζονεία και υπεροψία. Κάθε δημοκρατική διαδικασία επιβάλει σκληρή δουλειά και ταπεινότητα. Και προσέγγιση του κάθε πολίτη με τον απαραίτητο σεβασμό που του αξίζει.»

Δημοφιλή