ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/12/2017 15:11 EET | Updated 17/12/2017 16:13 EET

Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα

Menelaos Myrillas / SOOC

Το 11ο συνέδριο της ΝΔ φέρνει ένα μήνυμα: είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με την οποία κλείνουν οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου του κόμματος.

Η ΝΔ αλλάζει και οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι. 

Επίθεση στην κυβέρνηση 

Επίσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι «με την κυβέρνησή τους η χώρα έπιασε πάτο και ότι φέρουν όλες τις παθογένειες της αντιπολίτευσης», ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη «το 2018 να γίνει η χρονιά της ανατροπής, για να διώξουμε επιτέλους μια ανίκανη κυβέρνηση, να φύγουν αυτοί […] που έκρυψαν τα όνειρά μας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού και της μισαλλοδοξίας». Παράλληλα, κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τους γυρίσουν την πλάτη.

«Σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε, τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή, σας εξαπάτησαν διπλά, όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για την χώρα. Η ΝΔ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην θέση που πραγματικά της αξίζει».

Συνεχίζοντας είπε: «Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους. Στόχος δεν είναι να εξεγείρουμε τον θυμό της κοινωνίας. Οι πολίτες θέλουν πράξεις και εμείς είμαστε έτοιμοι για πράξεις δύσκολες και για απαραίτητες αποφάσεις».

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, πως θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε την χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Η ΝΔ αλλάζει, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με ιστορία, οφείλω όμως να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της αυτή είναι η εντολή μου μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογική ετοιμότητα 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι επόμενες εκλογές είναι μάχη για την ψυχή του έθνους» και έθεσε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα νέο Σύνταγμα στην χώρα που θα διασφαλίζει την λειτουργία του πολιτεύματος και θα απελευθερώνει την δημιουργικότητα από τα δεσμά του κρατισμού. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε την δέσμευσή του ότι θα μειώσει την φορολογία ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μεταφέρουν το μήνυμα του συνεδρίου στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες και τις γειτονιές της χώρας.

Κάνοντας αναδρομή στην ηγεσία του ανέφερε: «Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη.

Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα λοτζίστικς, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική».

Επανέλαβε με έμφαση ότι «είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη» και πρόσθεσε: «Είμαστε όμως έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στους πιο αδύναμους πολίτες. Είμαστε έτοιμοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με αξιολόγηση παντού, χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες. Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε την Παιδεία”. Ανοίγοντας παρένθεση είπε ότι ”δεν θα ανεχθώ την θλιβερή εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν τα δημόσια πανεπιστήμια που έχουν παραδοθεί στους τραμπούκους με το πρόσχημα του ασύλου».

Η Ελλάδα της φτώχειας, της μιζέριας και της απογοήτευσης δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας δεν περισσεύει κανείς, αλλά στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούν να υπάρχουν ξύπνιοι και κορόιδα. Μαζί τους πεθαίνει ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σήμερα δεσμεύομαι ότι κανείς δεν θα παίξει την Ελλάδα στα ζάρια. Η ΝΔ θα εφαρμόσει κάθε λέξη του προγράμματός μας. Από χώρα αναξιοπιστίας σε χώρα μεγάλων ευκαιριών. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, απρόσμενο για τους άλλους, όχι όμως για εμάς που πιστεύουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έλθει μέσα από την αφύπνιση των αξιών. Η αναγέννηση θα έλθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην σκληρή δουλειά και τα μετρημένα λόγια».

Κλείνοντας έθεσε το κόμμα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας: «Το 2018 θα γίνει η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη για την ψυχή του έθνους. Σήμερα θέτω τον κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για να φύγουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, για να φύγει η πιο ανίκανη και ανέντιμη κυβέρνηση».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • Menelaos Myrillas / SOOC
 • EUROKINISSI
 • EUROKINISSI
 • EUROKINISSI

Sponsored Post