ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/05/2020 14:17 EEST | Updated 14/05/2020 14:27 EEST

Μητσοτάκης και Τσίπρας έκαναν «ρεπορτάζ» στο κέντρο της Αθήνας

Συνομίλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες για τη νέα κανονικότητα.

Eurokinissi

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευησης, θέλοντας να αποκτήσουν μια εικόνα για την κίνηση στην αγορά αυτές τις πρώτες ημέρες της νέας κανονικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες για την πορεία της αγοράς, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Eurokinissi

Στις συνομιλίες που είχε με εμπόρους ο Πρωθυπουργός, εστίασε κυρίως στην κίνηση που καταγράφεται στην αγορά. Οι καταστηματάρχες του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

«Αρχισε να κινείται πάλι λίγο ο κόσμος, θα αυξηθεί», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στον προβληματισμό ανθρώπων της αγοράς για τις προοπτικές του τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «θα βρούμε τρόπο για να έρχεται ο κόσμος με ασφάλεια». «Εκτιμώ ότι από τα τέλη Ιουλίου θα δούμε μία άλλη ιστορία», προσέθεσε.

Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Συνομίλησε με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, πολλοί εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Eurokinissi

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε για λίγα λεπτά στην Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, όπου άναψε ένα κερί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφάλεια της περιοχής.

Συνομιλώντας με τους αστυνομικούς, ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε ειδικά για την απόκτηση αλεξίσφαιρων γιλέκων και συζήτησε μαζί τους για τα επιχειρησιακά καθήκοντά τους.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Eurokinissi

Βόλτα στην Αθήνα και συζητήσεις με ιδιοκτήτες μαγαζιών, εργαζόμενους και πολίτες πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από νωρίς το πρωί.

Eurokinissi
.

Η πρωτοβουλία του γίνεται λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, ενώ το απόγευμα θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Eurokinissi