Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

«Το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια» τόνισε από την πλευρά της η ΠτΔ.
Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός είπε αρχικά πως «Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist, το πιο έγκυρο παγκόσμιο περιοδικό που ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια πρωτίστως του ελληνικού λαού να αφήσει οριστικά πίσω του τα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

.
.
Eurokinissi

Σχετικά με ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση, την ουσιαστική κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη εκπαίδευση, με τη δυνατότητα πια ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Μια μεταρρύθμιση που άργησε αρκετά χρόνια. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο εξακολουθούμε και στηρίζουμε με όλα τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας»

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός «οι προδιαγραφές που θα τεθούν για τα μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά υψηλές» και υπογράμμισε πως «Θέλουμε να αναβαθμιστεί συνολικά η ανώτατη παιδεία στη χώρα μας και δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απελευθέρωση να μετατραπεί ουσιαστικά σε μια συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα».

Eurokinissi

«Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών» υπογράμμισε που θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια»τόνισε.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας «όχι μόνο με έκτακτα μέτρα, αλλά με μόνιμα μέτρα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος», υπενθυμίζοντας πως «από 1η Ιανουαρίου θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Σημαντικές αυξήσεις εδώ και 14 χρόνια. Οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι σήμερα εργαζόντουσαν και είχαν παρακράτηση του 30% της σύνταξης τους, θα σταματήσουν να έχουν αυτήν την παρακράτηση» τονίζοντας ταυτόχρονα πως «θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι στην αγορά. Δεν είναι δυνατόν μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας να είναι ευκαιρία για κερδοσκοπία.»

Από την μεριά της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι το «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή