ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/02/2020 13:15 EET

Μητσοτάκης στην ΕΣΕΕ: «Τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία»

Η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί πριν από το 2021 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Eurokinissi

Μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με τίτλο «Future of Retail», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενος στον κόσμο του εμπορίου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις μειώσεις φόρων που έχουν γίνει έως σήμερα (πχ ΕΝΦΙΑ) και διαβεβαίωσε ότι «μόλις υπάρξει περιθώριο, θα έρθει η φορολογική ελάφρυνση της εργασίας» ενώ προανήγγειλε την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί πριν από το 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο –που όπως είπε θα κατατεθεί στη Βουλή μετά από 10 ημέρες- τονίζοντας ότι πλέον γίνεται πιο δίκαιο το σύστημα, έκανε λόγο για κράτος που πρέπει να σταθεί αρωγός στην ιδιωτική πρωτοβουλία και αποκάλυψε ότι έρχεται ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο σχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, προκειμένου να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να βελτιώσει την εικόνα του κέντρου της Αθήνας φέρνοντας ρύθμιση για το πως θα γίνονται πλέον οι διαδηλώσεις και οι πορείες, εστιάζοντας σε αυτές που προκαλούν αναστάτωση δυσανάλογη του μεγέθους τους.

Σημαντικό μέρος του χαιρετισμού του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες στον κόσμο του εμπορίου και τόνισε τέσσερις βασικές αρχές της πολιτικής του. Απευθυνόμενος λοιπόν στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

·      «Δεν θέλω κράτος που να είναι συνέταιρος σας»

·      «Το επιχειρηματικό ρίσκο πρέπει να επιβραβεύεται»

·      «Όσο μεγαλύτερες οι εισφορές με το νέο ασφαλιστικό, τόσο μεγαλύτερες οι συντάξεις»

·      «Η κυβέρνηση θα μειώσει τη φορολογία και θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Και εσείς όμως πρέπει να είστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους σας».

«Έρχονται καλύτερες μέρες για το εμπόριο», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η ανάπτυξη της Ελλάδας θα περάσει μέσα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»