ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/01/2020 14:46 EET

Μητσοτάκης στο Υπουργείο Παιδείας: Στα σχολεία μας χτυπά η καρδιά της Παιδείας

Συνεχίζεται η εξαμηνιαία αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών των υπουργείων.

«Νομίζω έχουν γίνει κάποια πρώτα πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα της μεταρρύθμισης, ξεκινώντας από τον νόμο που μόλις ψηφίσαμε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Και πιστεύω εντός των επόμενων δύο μηνών πρέπει να στρέψουμε περισσότερο το ενδιαφέρον μας στο τι γίνεται στα σχολεία μας. Εκεί νομίζω χτυπάει, επί της ουσίας, η καρδιά της Παιδείας, και να υλοποιούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το όραμά μας για μία Παιδεία η οποία θα δίνει στα παιδιά όχι απλά στείρες γνώσεις αλλά πραγματικές δεξιότητες, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μητσοτάκης στο καλωσόρισμα του.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αποτίμησης του κυβερνητικού έργου και του προγραμματισμού των επόμενων ενεργειών και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης συζητήθηκε το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η ιδιαίτερη προσπάθεια που έγινε για να διευκολυνθεί η εφαρμογή της.

Παράλληλα τονίστηκε η προσπάθεια αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τα πανεπιστήμια να γίνουν πιο εξωστρεφή αλλά και να βελτιώσουν τη σύνδεση των προγραμμάτων τους με την αγορά εργασίας. Παρουσιάστηκαν επίσης τα σχέδια για την εμβάθυνση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ώστε σε βάθος χρόνου να υποστηριχθούν όλα τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε αναφορά στον απολογισμό δράσεων του β΄εξαμήνου του 2019 και καταρτίστηκε το πλάνο με τις κυριότερες ενέργειες για το 2020.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post