ΔΙΕΘΝΕΣ
07/06/2020 15:01 EEST | Updated 07/06/2020 16:06 EEST

Μεξικό: Δέκα νεκροί από επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης

Η Γκουαναχουάτο έχει γίνει μία από τις κύριες εστίες βίας των συμμοριών.

STRINGER Mexico / Reuters
Φωτογραφία αρχείου

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, 6 Ιουνίου, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε ένα κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών, στην πόλη Ιραπουάτο της κεντρικής Πολιτείας Γκουαναχουάτο του Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας.

Η Γκουαναχουάτο έχει γίνει μία από τις κύριες εστίες βίας των συμμοριών, την οποία έχει υποσχεθεί να καταστείλει ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ 

Όμως παρά τα μέτρα του lockdown, που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, οι φόνοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η κυβέρνηση της Πολιτείας ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, πως σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο απεξάρτησης στην Ιραπουάτο, έναν βιομηχανικό κόμβο νότια της πρωτεύουσας της Πολιτείας, που ονομάζεται επίσης Γκουαναχουάτο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά επίσης τους φόνους τριών ανδρών που πυροβολήθηκαν σε μια άλλη επίθεση στην πόλη Σελάγια, νοτιοανατολικά του Ιραπουάτο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πολιτείας.

Κέντρα απεξάρτησης έχουν αποτελέσει στο παρελθόν στόχοι συμμοριών που συγκρούονται επιδιώκοντας να ελέγξουν τη λαθραία διακίνηση των ναρκωτικών.

Τον Σεπτέμβριο 2017 τουλάχιστον 14 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και αρκετοί τραυματίστηκαν σε μια επίθεση εναντίον κέντρου απεξάρτησης ναρκωτικών, από συμμορίες στην πόλη Τσιουάουα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 

Πηγή: Reuters