Μεξικό: Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη

Είχε βουτήξει για να πιάσει μαλάκια όταν του επιτέθηκε το ζώο και του έκοψε το κεφάλι.
Bani Sahrul / 500px via Getty Images

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού, σηματοδοτώντας την πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία της χρονιάς.

Η τραγωδία συνέβη όταν ο Μανουέλ Λόπεζ, 50 ετών, έκανε καταδύσεις για όστρακα κοντά στην παραλία Σαν Χοσέ στον κόλπο Τόμπαρι στη δυτική ακτή του Μεξικού, όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Λέγεται ότι έκανε κατάδυση χωρίς δεξαμενή οξυγόνου για να πιάσει τα συγκεκριμένα όστρακα, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε βάθος 1 έως 17 μέτρων, αναφέρει η Mirror.

«Βουτούσε όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε, του έσκισε το κεφάλι και δάγκωσε και τους δύο ώμους», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Χοσέ Μπερνάλ.

Οι ψαράδες της περιοχής έχουν τεθεί σε υψηλή επιφυλακή. «Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει για ψάρεμα για αρκετές ημέρες», είπε ο Μπερνάλ.

Ωστόσο, ο Λόπεζ, ο οποίος είχε ανάγκη από χρήματα, είδε την ευκαιρία να κάνει μια επικερδή κατάδυση λόγω της έλλειψης οστρακοειδών στην αγορά. Φέρεται ότι αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και να ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι, όπως αποδείχτηκε, για ψάρεμα.

Δύτες και ψαράδες δίνουν στην τοπική κυβέρνηση ετήσιο τέλος ψαρέματος περίπου 352 Ευρώ (7.200 πέσος) για να ψαρέψουν την περιοχή.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα