ΔΙΕΘΝΕΣ
18/08/2020 09:12 EEST | Updated 18/08/2020 09:14 EEST

Δραματική έκκληση από τη Μισέλ Ομπάμα: Ο Τραμπ είναι ο λάθος πρόεδρος για τις ΗΠΑ

"Η μόνη ελπίδα για να θέσουμε τέρμα σε αυτό το χάος, είναι να ψηφίσουμε υπέρ του Τζο Μπάιντεν σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό..."

ASSOCIATED PRESS
H Μισέλ Ομπάμα στη βιντεοσκοπήμένη ομιλία της, η οποία προβλήθηκε στις οθόνες του συνεδριακού κέντρου του Μιλγουόκι(Democratic National Convention via AP)

Η ομιλία της πρώην πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ξεσήκωσε το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, που άρχισε στις 17 Αυγούστου, στο Μιλγουόκι, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Ουισκόνσιν.

Μιλώντας επί σχεδόν 10 λεπτά, η Μισέλ Ομπάμα καταδίκασε τον διχασμό, την ανικανότητα και την ”πλήρη έλλειψη κατανόησης” του Ντόναλντ Τραμπ και κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν υπέρ του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

″Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λάθος πρόεδρος για την χώρα μας” είπε η κα. Ομπάμα στη βιντεοσκοπήμένη ομιλία της, η οποία προβλήθηκε στις οθόνες του συνεδριακού κέντρου του Μιλγουόκι. ”Είχε στη διάθεσή του υπεραρκετό χρόνο για να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να την κάνει. Δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απλούστατα, δεν μπορεί να είναι αυτός που χρειαζόμαστε. Είναι αυτός που είναι...”

″Αν πιστεύετε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει χειρότερη, πιστέψτε με, μπορεί” υπογράμμισε η Μισέλ Ομπάμα. ”Και θα γίνει χειρότερη αν δεν την αλλάξουμε σε αυτές τις εκλογές. Η μόνη ελπίδα για να θέσουμε τέρμα σε αυτό το χάος, είναι να ψηφίσουμε υπέρ του Τζο Μπάιντεν σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό...”

Η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και ο Μπέρνι Σάντερς, ένας εκ των αρχικών αντιπάλων του Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ήταν οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου, αλλά ανεβλήθη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η βάση του συνεδρίου είναι το Κέντρο Ουισκόνσιν στο Μιλγουόκι, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος θα γίνει μέσω βίντεο.

Οι περισσότερες ομιλίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Μπάιντεν, της Κάμαλα Χάρις και του Μπαράκ Ομπάμα, θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω βίντεο από διάφορα σημεία της χώρας. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μπάιντεν θα αποδεχθεί το επίσημο χρίσμα των Δημοκρατικών στις 20 Αυγούστου και το συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του.