Μοναδική εμπειρία. Μια εντυπωσιακή τρισδιάτη περιήγηση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Η ελληνική ζωγραφική του 20ού αιώνα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
.
.
Huffpost GR

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία, παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 3D αποτύπωση των χώρων και των δράσεών του. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί στους εκθεσιακούς του χώρους, όπου αυτή την περίοδο, ξετυλίγεται η σπουδαία έκθεση που οργάνωσε η Εθνική Πινακοθήκη και το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με τίτλο «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική στον 20ό αιώνα» από τις συλλογές Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη.

.
.
Huffpost GR

Στο εντυπωσιακό 3D αποτυπώνονται εβδομήντα τρία αριστουργήματα της νεοελληνικής ζωγραφικής, με κορυφαία έργα των ζωγράφων: Σαββίδη, Καραβία, Παρθένη, Παπαλουκά, Μπουζιάνη, Λύτρα, Στέρη, Τσαρούχη, Γκίκα, Μόραλη, Συκελιώτη, Τέτση, Γαΐτη, Παύλου, Μυταρά, Φασιανού, Μπότσογλου, Ρόρρη και πολλών άλλων. Επίσης, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, στο Art Shop, με μικρά έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών και στο Café Merlin.

.
.
Huffpost GR

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη έχει συντονιστεί πλήρως με την σύγχρονη τεχνολογία και επιθυμεί να προσφέρει την εικονική εμπειρία της μουσειακής επίσκεψης στο ευρύτερο κοινό.

.
.
Huffpost GR

Η λεπτομερής αποτύπωση του κάθε πίνακα, με δυνατότητα zoom ανά έργο, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής ζωγραφικής από το σπίτι του. Έτσι, η τέχνη γίνεται προσιτή σε όλους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

.
.
Huffpost GR

Φυσικά, πολύτιμη και ουσιαστική παραμένει η βιωματική σχέση με το έργο τέχνης, που αποκτά ο επισκέπτης στα Μουσεία και τις Πινακοθήκες.

.
.
Huffpost GR

Για αυτό το λόγο, αναμένουμε τους φίλους της τέχνης, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις, για μια ασφαλή θέαση της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα, που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη αισθητική εμπειρία.

Η έκθεση, το Art Shop και το Café Merlin, λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 18:00.

.
.
Huffpost GR

Περιηγηθείτε στο 3D Tour πατώντας στο παρακάτω link:

https://my.matterport.com/show/?m=8WQswQP92Y5

|

Δημοφιλή