Μοντέλο στην Fashion Week του Λονδίνου φέρνει μια μικρή επανάσταση όταν ανοίγει το σακάκι και αποκαλύπτει μια ιδιαιτερότητα στο στήθος της

Μοντέλο φέρνει επανάσταση στην πασαρέλα όταν ανοίγει το σακάκι και αποκαλύπτει κάτι ιδιαίτερο στο στήθος της
Isabel Infantes - PA Images via Getty Images

Μια μικρή «επανάσταση» στο κατεστημένο των επιδείξεων μόδας που θέλει τα μοντέλα που περπατούν στην πασαρέλα να είναι αψεγάδιαστα, εξαφανίζοντας συχνά οποιοδήποτε δείγμα ανομοιογένειας ή ατέλειας που να μαρτυρά τις αλλαγές που υφίσταται το γυναικείο σώμα, έφερε το fashion show της σχεδιάστριας Marta Jakubowski στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Η ευχάριστη έκπληξη, ήρθε από το μοντέλο Valeria Garcia η οποία έκανε μια πολύ αισθησιακή εμφάνιση πασαρέλα φορώντας ένα μαύρο κουστούμι και μέσα από το σακάκι φορούσε μόνο ένα μαύρο σουτιέν με δαντέλα.

Η έκπληξή όμως δεν ήταν αυτή. Αυτό που συγκέντρωσε τα βλέμματα και δικαίως συζητήθηκε ευρέως, ήταν τα αντικείμενα που ήταν εφαπτόμενα στο στήθος της Garcia και ήταν εμφανή κατά το πέρασμά της στη πασαρέλα.

Το μοντέλο φορούσε, όπως αναφέρει το BBC, δύο breast pumps δηλαδή αντλίες στήθους. Τα αποκαλούμενα Elvie pump, συνδέονται με μια εφαρμογή διαθέσιμη σε smartphones και επιτρέπει στις μητέρες να συγκεντρώνουν γάλα θηλασμού κάτω από τα σουτιέν τους.

Eamonn M. McCormack via Getty Images

Η Garcia δεν έκανε απλά διαφήμιση του προϊόντος αλλά τα χρησιμοποιούσε κανονικά αφού μόλις τον περασμένο Ιούνιο γέννησε τον μικρότερο γιο της, Anton τον οποία και θηλάζει ακόμη.

Το μήνυμα που πέρασε η σχεδιάστρια μόδας και το μοντέλο- ότι δηλαδή ο θηλασμός είναι κάτι απόλυτα φυσικό που δεν θα πρέπει να αναγκάζει τις γυναίκες να κρύβονται ή να θεωρείται πως είναι λιγότερο ελκυστικές ή ακόμη και σέξι, έγινε δεκτό με πολύ θετικά σχόλια από μερίδα των χρηστών των social media. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως κάποιοι δεν είδαν την πρωτοβουλία αυτή αρνητικά κάνοντας τα γνωστά πικρόχολα σχόλια.

Isabel Infantes - PA Images via Getty Images

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, αναζήτηση συμβούλων θηλασμού-τηλεφωνική στήριξη κλπ, απευθυνθείτε στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece

Επίσης το μοντέλο Chrissy Teigen πριν μερικούς μήνες ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να θηλάζει ένα από τα παιδιά της ενώ η μεγαλύτερη κόρη της στέκεται δίπλα της και το μοντέλο, της κάνει το χατήρι να κάνει πως θηλάζει και την κούκλα της.

Σημειώνεται πως κυρίως ο δημόσιος θηλασμός θεωρείται όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές δυτικές χώρες ως «μη αποδεκτός» παρά τις μεγάλες καμπάνιες για την ωφέλεια του μητρικού γάλατος. Το δε Facebook έχει ουκ ολίγες φορές κατεβάσει φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν κατόπιν καταγγελιών και κρίνοντας προφανώς πως παραβιάζουν τους κανόνες περί «γυμνού».

Πηγές: BBC, People

Πήγαινε στην αρχική σελίδα