Μπάνκμαν: Στα 250 εκατ. δολάρια η εγγύηση αποφυλάκισής του, μια από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη εγγύηση, 3 δισ δολαρίων, είχε οριστεί στον τον κληρονόμο του real estate Ρόμπερτ Ντερστ, για φόνο στο Τέξας.
Anadolu Agency via Getty Images

Στο αστρονομικό ποσό των 250 εκατ. δολάρια ορίστηκε η εγγύηση για την αποφυλάκιση του συνιδρυτή του FTX, Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ, από τα μεγαλύτερα που έχουν οριστεί στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, συμφώνησε ομόφωνα για το ύψος της εγγύησης παρότι οι δικηγόροι του 30χρονου, πρώην δισεκατομμυριούχου υποστήριξαν ότι δεν έχει τα χρήματα για να το πληρώσει.

Ο Μπάνκμαν έχει δηλώσει ότι έχει πλέον μόνο 100.000 δολάρια και ότι την εγγύηση πλήρωσαν οι γονείς του υποθηκεύοντας το σπίτι τους στην καλιφόρνια και μπάινοντας εγγυητές.

Παρόμοια εγγύηση είχε επιβληθεί και στον ιδρυτή της Colony Capital LLC, Τομ Μπάρακ, ο οποίος αθωώθηκε τον περασμένο μήνα από τις κατηγορίες ότι προσπάθησε παράνομα να επηρεάσει την πολιτική των ΗΠΑ ως πράκτορας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το μεγαλύτερο ωστόσο ποσό εγγύησης, που αποτελεί ρεκόρ, είναι αυτό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ορίστηκε για τον κληρονόμο του real estate Ρόμπερτ Ντερστ, ο οποίο κατηγορήθηκε για φόνο στο Τέξας.

Δημοφιλή