Νέο τουρκικό ρεσιτάλ φαιδρότητας: Κενές απειλές και λεονταρισμοί από τον υπουργό Άμυνας, Ακάρ

«Σύστησε» στους Έλληνες να «μη γίνουν μεζές», και απείλησε «αυτούς που συνωμοτούν κατά της Άγκυρας», μετά τα «χαστούκια» στην Τουρκία από τη Med7.
ASSOCIATED PRESS

Σε ένα νέο τουρκικό ρεσιτάλ φαιδρότητας και κενών απειλών επιδόθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μία ημέρα μετά τα «χαστούκια» στην χώρα του από τη Med7, «προειδοποίησε» πως αυτοί που «συνωμοτούν εναντίον της Άγκυρας» θα απογοητευτούν και ζητώντας «κάποιους» να «σωπάσουν».

Μιλώντας σε στρατιωτική τελετή στη Σμύρνη, ο Τούρκος υπουργός είπε πως για να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο - τις οποίες προκαλεί η χώρα του συστηματικά με την αχαλίνωτη επιθετικότητά της- κάποιοι θα έπρεπε να «σωπάσουν».

«Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλά να μείνουν σιωπηλοί» είπε, «συστήνοντας» στην Ελλάδα να μην «αφεθεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους», για να μη γίνει «μεζές».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε την Παρασκευή για την τελική διακήρυξη των επτά ηγετών των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MED7), οι οποίοι προειδοποίησαν την Πέμπτη, την Άγκυρα για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας των ενεργειών της στην ανατολική Μεσόγειο, με τον εκπρόσωπό του, Χαμί Ακσόι, να ισχυρίζεται πως η Άγκυρα είναι ανοιχτή σε διάλογο, αλλά χωρίς προϋποθέσεις- ζητώντας επίσης η Ελλάδα να αποσύρει τα πολεμικά πλοία της από την περιοχή γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Όρουτς Ρέις» για να «αποκλιμακωθούν οι εντάσεις». Παράλληλα, με νέα NAVTEX στην θάλασσα που ελέγχει το ψευδοκράτος, η Άγκυρα ανήγγειλε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά ενώ καταφθάνει στην Κύπρο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο για συναντήσεις με την κυπριακή ηγεσία.