ΔΙΕΘΝΕΣ
04/05/2020 20:37 EEST

Νοσοκομείο στην Γαλλία ανακάλυψε περίπτωση κορονοϊού από τον Δεκέμβριο

Από τις 27 Δεκεμβρίου.

Stephane Cardinale - Corbis via Getty Images

Ένα νοσοκομείο στη Γαλλία ανακάλυψε ότι είχε νοσηλεύσει άνδρα με Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, από τις 27 Δεκεμβρίου.  Το εν λόγω νοσοκομείο έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση αφότου επανεξέτασε όλα τα παλιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία που είχαν νοσηλευθεί εκεί. 

«Από τους 24, είχαμε έναν που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 27 Δεκεμβρίου», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM, o Ιβέ Κοέν, των νοσοκομείων Avicenne και Jean Verdier. Κάθε δείγμα επανεξετάστηκε πολλές φορές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έγιναν λάθη, σημείωσε.

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει επίσημα τα τρία πρώτα κρούσματα κορονοϊού στις 24 Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο ασθενείς στο Παρίσι και έναν στο Μπορντό. Ο Cohen επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν ο ασθενής της 27ης Δεκεμβρίου ήταν ο «ασθενής μηδέν» της Γαλλίας. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ποια ήταν η πρώτη περίπτωση, προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο εξάπλωσης του ιού. 

«Ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο παιδιά του, αλλά όχι τη σύζυγό του, η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. Εξεπλάγη, δεν ήξερε πώς μολύνθηκε. Δεν είχε κάνει ταξίδια. Η μόνη επαφή που είχε ήταν με τη σύζυγό του», δήλωσε ο Cohen αναφερόμενος στον ασθενή, ο οποίος επέζησε. 

Η χώρα είναι από εκείνες που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή, 24.895 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη Γαλλία. 

 

(Με πληροφορίες από Reuters)