Ο ανοιξιάτικος καιρός έφερε δέκα πανέμορφα φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

Φωτογραφίες κι ένα υπέροχο βίντεο.
Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

Δέκα πανέμορφα φλαμίνγκο αφίχθησαν την Τετάρτη στον υγροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Τα φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται στην εαρινή μετανάστευση των πτηνών, μετακινούνται συνεχώς και χρειάζονται ξεκούραση και τροφή.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

Τα πανέμορφα πουλιά μόλις ανακτήσουν δυνάμεις θα συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ όσοι θελήσουν να τα δουν καλό θα ηταν να μην τα ενοχλήσουν και η παρατήρηση τους να είναι από μακριά.

Περισσότερο γνωστό με το όνομα φλαμίνγκο, το υδρόβιο αυτό πουλί μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στην υπέρκομψη, ψηλόλιγνη σιλουέτα του και το ρόδινο χρώμα των φτερών του. Λένε για τα φοινικόπτερα πως όταν ένα κοπάδι πετάει ψηλά στον ουρανό, μοιάζει απαλό ροζ σύννεφο.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

Το συγκεκριμένο είδος, που φθάνει τα 127 εκατοστά, έχει την ευρύτερη εξάπλωση από όλα τα είδη της οικογένειας.

Αποτελεί ένα νομάδα της Μεσογείου που μπορεί να περιπλανιέται χρόνια μέχρι να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να φωλιάσει. Χτίζει χαρακτηριστική φωλιά από λάσπη και άμμο.

Ξεχωρίζει κυρίως από τα χαρακτηριστικά μακριά του πόδια και τον ασυνήθιστα μακρύ λαιμό του, αλλά και από το ιδιόμορφο λυγισμένο προς τα κάτω ράμφος του.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

Την Ελλάδα επισκέπτεται μεγάλος αριθμός φοινικόπτερων που ζει κυρίως στους υγροβιότοπους. Δεν έχει παρατηρηθεί όμως ακόμη να φωλιάζουν ζευγάρια Φφοινικόπτερων στην χώρα μας.