Ο δήμαρχος ενός χωριού στη Σαρδηνία καταγγέλλει το Google Maps επειδή οι τουρίστες του χάνονται

Τι απαντά εκπρόσωπος της Google.
xenotar via Getty Images

Ο δήμαρχος μιας επαρχιακής πόλης στη Σαρδηνία καταγγέλλει δημόσια τους χάρτες της Google, επειδή όπως επισημαίνει, οι τουρίστες που καταφθάνουν στην περιοχή εξακολουθούν να χάνουν τον προσανατολισμό τους, κυρίως στα ορεινά μέρη, εξαιτίας αυτών.

O Σαλβατόρ Κορίας, δήμαρχος της επαρχίας Baunei, ενός ορεινού χωριού στην επαρχία Ogliastra, συμβούλεψε τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν καλύτερα τους παραδοσιακούς χάρτινους χάρτες για το καλό τους.

Συνήθως οι τουρίστες χάνονται σε διάφορους δρόμους της οροσειράς Supramonte στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε μια πασίγνωστη παραλία με λευκή άμμο ανατολικά του χωριού.

Τον περασμένο χρόνο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και άλλες ομάδες διάσωσης κλήθηκαν περίπου 144 φορές να σώσουν τους τουρίστες.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι άνθρωποι που δεν είναι ντόπιοι δεν είναι και συνηθισμένοι στους χωματόδρομους της περιοχής και έτσι βασίζονται στους χάρτες της Google», είπε ο Κορίας μιλώντας στον βρετανικό Guardian.

«Αλλά μετά από λίγο συνειδητοποιούν πως δεν έχουν πάρει το σωστό δρόμο και ζητούν βοήθεια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι περιπτώσεις είναι τόσες πολλές», συμπλήρωσε.

Τα σήματα κυκλοφορίας στην περιοχή εξάλλου φέρουν το εξής μήνυμα το τελευταίο διάστημα: «Μην ακολουθείτε τις οδηγίες που προτείνονται από τους χάρτες της Google».

Ο δήμαρχος σημείωσε μεταξύ άλλων πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσει μια ενημερωτική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους και χάρτινους χάρτες.

Οι τοπικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Google πως οι οδηγίες της δεν βοηθούν ιδιαίτερα τους τουρίστες. Ο δήμαρχος επίσης συνέστησε στους επισκέπτες να ελέγχουν διπλά τις οδηγίες πριν ξεκινούν μια διαδρομή.

Εκπρόσωπος της Google από την πλευρά του δήλωσε: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα στη Σαρδηνία, όπου οι χάρτες της Google κατευθύνουν τους οδηγούς σε άλλους δρόμους. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τα αίτια του προβλήματος, ώστε να βρούμε κάποια λύση».

(Με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή