Ο διάσημος πίνακας του Banksy που αυτοκαταστράφηκε πρώτη φορά σε μουσείο

Θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στο κοινό μετά από το περιστατικό στο Sotheby’s
MIGUEL MEDINA via Getty Images

Ο πίνακας του Banksy που αυτοκαταστράφηκε κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του Οίκου Sotheby’s τον περασμένο Οκτώβριο, θα εκτεθεί για έναν μήνα στη Γερμανία, ανακοίνωσε το Μουσείο Frieder Burda του Μπάντεν-Μπάντεν.

Το έργο, τμήμα του οποίου σκίστηκε σε λεπτές λωρίδες (από έναν μηχανισμό που βρισκόταν στην κορνίζα, κάτι σαν καταστροφέας εγγράφων), προκαλώντας σάλο, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, έπειτα από το περιστατικό στο Sotheby’s, σημειώνει το μουσείο σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πίνακας «Love is in the bin» (Η αγάπη στο καλάθι των αχρήστων) -καθώς ο Banksy άλλωστε το όνομα Girl with a Balloon μετά τη δημοπρασία- θα εκτίθεται από τις 5 Φεβρουαρίου έως την 3η Μαρτίου.

Σύμφωνα με το news.artnet.com, ο διάσημος street artist πείστηκε να δανείσει το έργο στο μουσείο, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό από άλλα μουσεία, λόγω των επιλογών του στην urban art, όπως η έκθεση του JR, του έτερου γνωστού street artist, το 2014.

«Αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο ιδίως μεταξύ των νέων και των θαυμαστών του Banksy» υπογράμμισε ο Χένινγκ Στσάπερ, διευθυντής του μουσείου, για τον οποίο το εν λόγω έργο πρέπει να αποτελέσει μέρος του «συνεχούς εκδημοκρατισμού της τέχνης».

Δημοφιλή