ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/05/2018 08:46 EEST | Updated 21/05/2018 09:17 EEST

Ο διεθνής Τύπος για την επίθεση στον Μπουτάρη. Αναφορές στην πορεία του, στους νεοφασίστες και την Ουρανία Μιχαλολιάκου

Πρώτο θέμα στην τουρκική Hurriyet η επίθεση στον δήμαρχο που μας αποκαλεί «αδέρφια του»

eurokinissi

Η είδησης της επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο διεθνής Τύπος σε αρκετές περιπτώσεις δεν μένει απλά στην καταγραφή του περιστατικού αλλά σχολιάζει τη δράση ακραίων στοιχείων στην Ελλάδα και τις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων που εκφράζουν έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο. 

Μεταξύ μάλιστα των ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα δεν ήταν μόνο δυτικά ΜΜΕ αλλά και αραβικά και τουρκικά. 

Πρώτη η τουρκική Hurriyet μεταδίδει την είδηση η οποία μάλιστα ήταν μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην ηλεκτρονική της έκδοση ενώ ανάλογη κάλυψη είχε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας.

Ειδικότερα στην τουρκική έκδοση, αναφέρονται εκτενώς παλαιότερες δηλώσεις του κ.Μπουτάρη και αναπαράγεται παλαιότερη φράση του πως «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου» αλλά και παλιές δηλώσεις πως θα έπρεπε να μετωνομαστεί δρόμος σε οδός Κεμάλ Αττατούρκ αλλά και να υπάρξει προτομή του στην Θεσσαλονίκη. 

hurrieyt

Το θέμα έτυχε εκτενούς κάλυψης και στην αγγλόφωνη ηλεκτρονική ιστοσελίδα Al Jazeera ενώ στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ υπάρχουν εκτενείς αναφορές στο ρόλο και τη δράση της ακροδεξίας και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

aljazeera

Για ένα τσούρμο ακροδεξιούς που επιτέθηκαν στον φιλελεύθερο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Washington Post

washington post

O δε Guardian στον τίτλο του υιοθετεί τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τραμπούκους της ακροδεξιάς ενώ στο συγκεκριμένο, εκτενές ρεπορτάζ γίνεται λόγος για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τους νεοφασίστες.  

guardian

Στο θέμα αναφέρεται και η ιστοσελίδα Τhe Times of Israel κάνοντας επίσης λόγο για τραμπούκους τους άκρας δεξιάς και ειδική αναφορά στην Ουρανία Μιχαλολιάκου η οποία σχολίασε την επίθεση στο Twitter γράφοντας «μπράβο σε όσους έκαναν το καθήκον τους στη Θεσσαλονίκη».

the times of israel

Sponsored Post