Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς

Κέρδισε μέσα στο 2020 πάνω από 100 δις.
picture alliance via Getty Images

Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, «κλέβοντας» τον τίτλο από τον Μπιλ Γκέιτς, καθώς η καθαρή αξία της περιουσίας του έφτασε τα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεπεράσει μόλις τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί σημαντικά με το μετοχικό κεφάλαιο της «Tesla» να έχει φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο νούμερο ένα επιχειρηματίας στον κόσμο για πολλά χρόνια πριν τον ξεπεράσει ο ιδρυτής της «Amazon», Τζεφ Μπέζος το 2017. Προς το παρόν, η περιουσία του ιδρυτή της Microsoft εκτιμάται στα 127,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει δώσει περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες από το 2006.

Εάν συνεχιστεί η αύξηση των τιμών των μετοχών της Tesla, ο Μασκ θα μπορούσε να κερδίσει μια συμφωνία μπόνους αξίας 55,8 δισ . Δολαρίων . Για να ενεργοποιήσει τη μέγιστη πληρωμή, πρέπει να μετατρέψει την Tesla σε μια εταιρεία 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028.

Η Tesla έχει την υψηλότερη αγοραία αξία οποιασδήποτε εταιρείας αυτοκινήτων στον κόσμο, παρόλο που κάνει πολύ λιγότερα οχήματα από άλλα. Αναμένεται να παραδώσει έως και 500.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος, σε σύγκριση με την ετήσια παραγωγή ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια.

Ο Γκέιτς, ο οποίος συν-ίδρυσε τη Microsoft, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για χρόνια προτού εκθρονιστεί από τον Μπέζος το 2017. Η περιουσία του Γκέιτς αξίζει 127,7 δισ. Δολάρια, αλλά θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε δωρίσει μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά, τα μέλη του Bloomberg Billionaires Index κέρδισαν επιπλέον 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους, παρά την πανδημία και τη μαζική οικονομική κρίση που έχει κατακλύσει τον κόσμο.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή