Όχι δεν έχτισαν εξωγήινοι τις Πυραμίδες - Η Αίγυπτος αναγκάστηκε να απαντήσει στον Έλον Μασκ

Γιατί ναι, μάλλον έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να το ξαναπούμε. Και μάλιστα στο "αφεντικό" της Space X.
BRENDAN SMIALOWSKI via Getty Images

Πρόσκληση στο Κάιρο απευθύνει η Αίγυπτος στον Έλον Μασκ προκειμένου να βεβαιωθεί πως οι πυραμίδες αποτελούν δημιούργημα του ανθρώπου και όχι των εξωγήινων.

Η άποψη πως οι πυραμίδες της Αιγύπτου (της Γκίζα συγκαταλέγονται στα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου) έχουν κατασκευαστεί από εξωγήινους είναι μια σχετικά δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας (κατηγορίας flat earthers). Το περίεργο όμως εδώ είναι πως ο Μασκ ανάρτησε ένα tweet πριν από μερικές ημέρες που έλεγε: ”Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες” ενώ ακολουθεί ένα δεύτερο που γράφει: ”Ο Ράμση Β′ ήταν” (προφανώς εννοεί πως ο φαραώ ήταν εξωγήινος αλλά συγκεκριμένος φαραώ γεννήθηκε πολύ μετά την κατασκευή π.χ των μεγάλων πυραμίδων της Γκίζα)

Εάν ο Μασκ απλά τρολάριζε ή εάν το εννοούσε δεν έχει διευκρινιστεί (καθώς πολλά περίεργα έχουμε ακούσει να λέει και έχουμε διαβάσει να σχολιάζει τον τελευταίο καιρό).

Οι Αιγύπτιοι όμως είπαν να μην αφήσουν στην τύχη αυτή τη δήλωση. Έτσι αρκετοί αρμόδιοι για το θέμα έσπευσαν να του απαντήσουν.

Η υπουργός διεθνούς συνεργασίας, Ράνια αλ Μασατ του απάντησε επίσης μέσω Twitter: ”Παρακολουθώ τη δουλειά με μεγάλο θαυμασμό. Προσκαλώ εσάς και την Space X να εξετάσετε τα γραπτά σχετικά με το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες και να επισκεφθείτε τους τάφους αυτών πους τις έχτισαν. Κε Μάσκ σας περιμένουμε.

Ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαζί Χαγουάς απάντησε επίσης στον Μασκ μέσω ενός σύντομου βίντεο, στα αραβικά, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αρχαιολόγος αναφέρει πως ο ισχυρισμός του Μασκ είναι ανυπόστατος ή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ”είναι μια παραίσθηση”.

″Ανακάλυψα τους τάφους των αυτών έχτισαν τους πυραμίδες αποδεικνύοντας σε όλους πως ήταν Αιγύπτιοι και όχι σκλάβοι” αναφέρει, σύμφωνα με την EgyptToday.

The Great Pyramids of Giza is Egypt's most prized treasure. Cairo is one of the largest cities in the world and from there, you can see the great pyramids on a clear day.
The Great Pyramids of Giza is Egypt's most prized treasure. Cairo is one of the largest cities in the world and from there, you can see the great pyramids on a clear day.
AYOTOGRAPHY via Getty Images

Λίγο αργότερα ο Μασκ συνέχισε τις αναρτήσεις για θέμα, μετά και το σχετικό δημοσίευμα του BBC το οποίο παραθέτει και σχολιάζει: ”Αυτό το άρθρο του BBC παρέχει μια λογική περίληψη για το πώς έγινε (σ.σ. δηλαδή πως χτίστηκαν οι πυραμίδες).

Βέβαια και πριν το δημοσίευμα του BBC ο Μασκ είχε κάνει άλλη μια ανάρτηση (που ακολούθησε όμως αυτές περί εξωγήινων) στην οποία αναφέρει, θολώνοντας τα νερά: Η Μεγάλη Πυραμίδα, ήταν το ψηλότερο κτίσμα κατασκευασμένο από ανθρώπους, επί 3.800 χρόνια. Τρεις χιλιάδες οκτακόσια χρόνια”. Με την αναφορά σε κατασκευή από ανθρώπους τα πράγματα κάπως μπερδεύονται, εκτός εάν κατά το Μασκ εξωγήινος ήταν μόνο ο Ραμσης Β′.

Σημειώνεται πως υπάρχουν περισσότερες από 100 πυραμίδες που έχουν διασωθεί αλλά η πιο διάσημη είναι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζα, έξω από το Κάιρο με ύψος 137μ. και χτίστηκε ως τελευταία κατοικία του Φαραώ Χέοπα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα