CULTURE
15/09/2021 12:09 EEST

Ο Ιταλός που ζει σαν Χόμπιτ και το μήνυμα των ηθοποιών από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Μαζί με την παρέα του, όλοι λάτρεις του Τόλκιν, περπάτησαν 300 χλμ για να ρίξουν «Το Δαχτυλίδι» στον Βεζούβιο.

Τρεις ηθοποιοί της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», μεταξύ αυτών και ο πρωταγωνιστής Ελάιτζα Γουντ που υποδύθηκε τον Φρόντο, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το πρότζεκτ ενός Ιταλού ο οποίος ζει σαν χόμπιτ και θέλει να δημιουργήσει το προσωπικό του «Σάιρ» εμπνευσμένος από τη φανταστική Μέση Γη του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Instagram την περασμένη Δευτέρα, οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τα χόμπιτ στην ταινία του Πίτερ Τζάκσον, επαίνεσαν το έργο του Νίκολας Τζεντίλε, ενός 37χρονου Ιταλού ζαχαροπλάστη, ο οποίος ντύνεται και ζει σαν χόμπιτ, έχοντας μάλιστα βάλει στόχο να μετατρέψει μία έκταση 20 στρεμμάτων κοντά στην πόλη Κιέτι στην περιφέρεια του Αμπρούτσο, σε χωριό χόμπιτ.

«Ciao, sono Frodo» (Γειά, είμαι ο Φρόντο), ακούγεται να λέει ο Γουντ στα ιταλικά, σε βίντεο που πόσταρε στη σελίδα του Τζεντίλε στο instagram, My Hobbit Life, με περισσότερους από 100.000 followers.

«Βοηθήστε τον Νίκολας να χτίσει το Σάιρ», λέει ο Γουντ, συγχαίροντας τον Ιταλό για την ιδέα, την οποία χαρακτήρισε «απίστευτη», δηλώνοντας ενθουσιασμένος με τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί και λέγοντας ότι θα τον ακολουθήσει στο instagram προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Σε άλλο μήνυμα, ο Σκοτσέζος ηθοποιός Μπίλι Μπόιντ λέει «Ξέρω έναν φίλο του Νίκολας! Είμαι ο Πίπιν. Ας τον βοηθήσουμε να φτιάξει το δικό του Σάιρ, νομίζω θα ήταν υπέροχο!».

Ο Τζεντίλε, λάτρης του fantasy, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι τα βιβλία και οι ταινίες δεν αρκούν για να ικανοποιήσει το πάθος του για το έπος «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

«Αποφάσισα ότι ήθελα να ζήσω τη ζωή μου σαν χόμπιτ στο έπακρο. Μερικοί πιστεύουν ότι προσπαθώ να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Ζω το όνειρό μου, την περιπέτειά μου. Αγοράζοντας αυτό το κομμάτι γης, το παίρνω από μια πραγματικότητα που δεν μου αρέσει και το διαμορφώνω με τον τρόπο που θέλω».

Ο Τζεντίλε δεν είναι μόνος. Στις 27 Αυγούστου, μαζί με μια παρέα φίλων και θαυμαστών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ντυμένοι όλοι ξωτικά, νάνοι, χόμπιτ και μάγοι, ξεκίνησαν πεζοί διανύοντας μία απόσταση 300 χλμ μέχρι τη Νάπολη, μέσα από βουνά και ποτάμια, για να ρίξουν «Το Δαχτυλίδι» στον κρατήρα του Βεζούβιου. Όπως είπε, το ταξίδι δεν ήταν απλώς μια εξωφρενική πορεία κάποιων θαυμαστών του θρυλικού μυθιστορήματος, αλλά ήθελε να στείλει ένα μήνυμα.

«Η γη σήμερα απειλείται από τη ρύπανση και την κλιματική κρίση, εχθροί τόσο τρομακτικοί όσο ο Σάουρον. Θέλαμε να δείξουμε ότι η γη μας, όπως και η Μέση Γη του Τόλκιν, πρέπει να σωθεί και να προστατευθεί».

Σε άλλο μήνυμα, ο Σον Όστιν που έπαιξε τον Σαμ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρωτοβουλία του Τζεντίλε να ρίξει το δαχτυλίδι στον Βεζούβιο. 

«Ξέρω ότι περπατήσατε 300 χιλιόμετρα για να ρίξετε το δαχτυλίδι στον Βεζούβιο. Στον Βεζούβιο! Είναι καταπληκτικό! Δεν ξέρω αν τα ιταλικά βουνά είναι Μόρντορ, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια είναι υπέροχη!». 

Πώς αντέδρασε ο Τζεντίλε στα μηνύματα των ηθοποιών της ταινίας; «Βλέποντας την ανθρωπιά, τη συγκίνησή τους για το πρότζεκτ γέμισα χαρά και υπερηφάνεια. Κατάλαβα ότι είναι ταπεινοί, απλοί άνθρωποι. Με λίγα λόγια, σκεφτείτε το, ο Γουντ, ο Μπόιντ και ο Όστιν είναι πραγματικά χόμπιτ», σχολίασε. 

Με πληροφορίες από Guardian