Ο Kanye West στην κορυφή του Billboard chart με το νέο του άλμπουμ, «Ye»

Ο Kanye West στην κορυφή του Billboard chart με το νέο του άλμπουμ, «Ye»
Lucas Jackson / Reuters

Με τη μεγάλη επιτυχία του «Ye», ο Kanye West έχει πλέον τον ίδιο αριθμό δίσκων-οκτώ- όπως οι Beatles και Eminem, που έγιναν No 1 και έφθασαν στην κορυφή των αμερικανικών charts.

Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου, πρωτοεμφανίστηκε στο Νο 1 του αμερικανικού Billboard 200 και έγινε έτσι το όγδοό του στη σειρά που κατακτά την κορυφή.

Έως την Πέμπτη, το «Ye» είχε πουλήσει 208.000 αντίτυπα, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών πωλήσεων και του streaming, σύμφωνα με τη Nielsen Music, ξεπερνώντας σαφώς ένα άλμπουμ του οποίου ο τίτλος απηχεί μια πολύ μικρή φιλοδοξία του ράπερ Post Malone: «Beerbongs and Bentleys”.

Έπειτα από έναν χρόνο σιγής, ο West επανήλθε στο προσκήνιο και απασχόλησε την ειδησεογραφία τον Απρίλιο, όταν έγινε ένας από τους ελάχιστους διάσημους Αφροαμερικανούς που υποστήριξαν δημόσια τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο Donald Trump.

Το «Ye» έχει έναν σόουλ και χορευτικό ήχο που θυμίζει την αρχή της καριέρας του ράπερ και παραπέμπει σε πολλές αντιπαραθέσεις στις οποίες βρέθηκε να εμπλέκεται ο 41 ετών μουσικός.

Όλα τα άλμπουμ του ραπερ, εκτός από το πρώτο «The College Dropout» το 2004, βρέθηκαν στην κορυφή των τσαρτς, όπως και το «Watch The Throne» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του με τον Jay-Z το 2011.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ του West με 7 τραγούδια, που παρουσιάζει μια πιο μελαγχολική εικόνα του καλλιτέχνη, με τίτλο «Kids See Ghosts». Για τη δημιουργία του άλμπουμ, ο West συνεργάστηκε με τον «προστατευόμενό» του Kid Cudi.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα