Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει όχι με ταινία, αλλά με ένα βιβλίο

Αφιερωμένο στο σινεμά των 70s.
(Photo by Franco Origlia/Getty Images)
(Photo by Franco Origlia/Getty Images)
Franco Origlia via Getty Images

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι σχετικό με την τελευταία ταινία του, αλλά οι σινεφίλ έχουν να περιμένουν από τον σκηνοθέτη του «Pulp Fiction», αν μη τι άλλο, ένα βιβλίο.

Το «Cinema Speculation» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2022 από τον HarperCollins και σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικές αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις οποίες ο Ταραντίνο είδε για πρώτη φορά ως νεαρός σκηνοθέτης εκείνη την εποχή.

Κάτι μεταξύ κριτικής κινηματογράφου, θεωρίας του σινεμά, ρεπορτάζ και προσωπικής ιστορίας, το βιβλίο είναι γραμμένο με το μοναδικό ύφος του Ταραντίνο και την οπτική του για τον κινηματογράφο.

«Εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του κινηματογράφου εν ζωή. Εδώ και χρόνια αναγγέλλει σε συνεντεύξεις του την ενδεχόμενη στροφή του στη συγγραφή βιβλίων για ταινίες. Τώρα, με το «Cinema Speculation» ήρθε η ώρα και τα αποτελέσματα είναι όλα όσα ήλπιζαν οι παθιασμένοι θαυμαστές του και όλοι οι λάτρεις του κινηματογράφου».

Ο Ταραντίνο έχει πει επανειλημμένα ότι θα αφοσιωθεί στη συγγραφή μόλις γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του (μέχρι τώρα έχει γυρίσει εννέα). Νωρίτερα φέτος, επιβεβαίωσε ότι έγραψε βιβλίο για τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην ταινία του «Once Upon A Time… In Hollywood» του 2019.

Δημοφιλή