Ο Μακόλεϊ Κάλκιν και η πρόταση να κοπεί το πλάνο του Τραμπ από το «Μόνος στο σπίτι»

Το 1992, το τότε παιδί - θαύμα του σινεμά και ο νυν απερχόμενος πρόεδρος μοιράστηκαν μία σκηνή.
Η επίμαχη σκηνή
Η επίμαχη σκηνή

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν πήρε θέση υπέρ της πρότασης των φαν να αφαιρεθεί ψηφιακά το πλάνο του Ντόναλντ Τραμπ από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι 2».

Το 1992 όταν ο Τραμπ ήταν γνωστός ως επί το πλείστον ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείου -και όχι ως ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη δύο φορές- έκανε μία cameo εμφάνιση στο σίκουελ της ταινίας «Μόνος στον Σπίτι», όπου εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στον μικρό πρωταγωνιστή Κέβιν ΜακΚάλιστερ.

Λίγες ημέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και όλα όσα ακολούθησαν, ο Μακόλεϊ Κάλκιν δήλωσε τη στήριξη του σε ένα tweet που έγραφε «καμπάνια για την ψηφιακή αντικατάσταση του Τραμπ στο Home Alone 2 με τον 40χρονο Μακόλεϊ Κάλκιν» με μία λέξη: «Έκλεισε».

Παράλληλα, επικρότησε την πρωτοβουλία άλλου χρήστη, ο οποίος μοιράστηκε στο twitter μίαδιαφορετική εκδοχή της πρότασης, αφαιρώντας εντελώς την εικόνα του Τραμπ από τη σκηνή, γράφοντας του «Μπράβο».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο σκηνοθέτης της κλασικής χριστουγεννιάτικης ταινίας, Κρις Κολόμπους, σε συνέντευξη του με αφορμή την νέα δουλειά του, αποκάλυψε ότι ο Τραμπ επέβαλε με το ζόρι την παρουσία του, εξηγώντας ότι προϋπόθεση για να κάνει το γύρισμα στο ξενοδοχείο Plaza ήταν να εμφανιστεί ο τότε ιδιοκτήτης του.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά σχεδίαζε να κόψει στο μοντάζ το πλάνο, ο Κολόμπους είπε ότι εξεπλάγη από τη θετική αντίδραση του κοινού στις δοκιμαστικές προβολές.

«Μόλις ο Τραμπ εμφανιζόταν οι άνθρωποι τον επευφημούσαν. Οπότε είπα στον μοντέρ μου, άφησε τον, είναι μια στιγμή για το κοινό».

Ο Τραμπ έχει στην πραγματικότητα ένα μακρύ κατάλογο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών cameo εμφανίσεων, χρόνια προτού διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ: Από το «Sex And The City» μέχρι τον «Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ».