hero image
Την ώρα που οι δύο υποψήφιοι δίνουν τις μάχες τους οι ψηφοφόροι ανησυχούν για άλλα θέματα.
Η Χέιλι δεν υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο σε ομιλία της στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.
Και επίσημα αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ η Νίκι Χέιλι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Τα αποτελέσματα εκφράζουν και βαθύτερες ιδεολογικές, πολιτικές αλλά και κοινωνικές μεταβολές στην αμερικανική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο.
Παρέμβαση που παραπέμπει σε ένα προσωπικό, προεκλογικό μινι-μανιφέστο από το νέο ιδιοκτήτη του Twitter. Καλεί ευθέως σε ψήφο υπέρ των Ρεπουμπλικάκων και εξηγεί το γιατί.
Ο πρόεδρος Τραμπ έφυγε όμως ο «πολιτικός ιός» που άφησε πίσω του ίσως μολύνει για πάντα το πολιτικό σύστημα
Αντιμετώπιζε δίωξη για υπεξαίρεση πόρων που είχαν συγκεντρωθεί από τους υποστηρικτές του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.
Ενώ το τέλος της προεδρίας Τραμπ είναι πλέον γεγονός, συγκεντρώσαμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές από τα τέσσερα χρόνια της θητείας του.
Το σίγουρο είναι ότι αυτό που είδαμε στις 6 Ιανουαρίου δεν είναι παροδικό και εάν δεν το δούμε μέσα από τις σωστές διαστάσεις, θα δούμε πολύ χειρότερα στο σύντομο μέλλον.
O πρόεδρος Τραμπ είναι ένα τόσο σπάνιο «πολιτικό ζώο» που πολλοί ανατρέχουν στα βάθη της αμερικανικής ιστορίας για βρουν συγκρίσιμες προεδρίες.
Οι Δημοκρατικοί δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν με τις διαδικασίες. Αλλά και Πομπέο και Μνούτσιν συζήτησαν την πρόωρη απομάκρυνσή του.

ΤΡΑΜΠ

Το πρώτο σχόλιο Πούτιν για τον θάνατο του Ναβάλνι. Τι αποκάλυψε. "Ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες" οι εκλογές στην Ρωσία λέει η Δύση. Ποιοι έσπευσαν να τον συγχαρούν.
«Η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της χώρας μας».
«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ»
«Τα πρώτα μέτρα μου ως επόμενου προέδρου θα είναι να κλείσω τα σύνορα (...) και να απελευθερώσω τους ομήρους της 6ης Ιανουαρίου που φυλακίσθηκαν αδίκως!»,
Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα.
Ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους έθεσε παράλληλα την ατζέντα για την προεκλογική εκστρατεία εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ.
Κερδίζει 14 από τις 15 Πολιτείες, αποχωρεί από την κούρσα η Χέιλι. 15 Πολιτείες για τον Μπάιντεν και ήττα στην αμερικανική Σαμόα. Τα αδύναμα σημεία των δυο υποψηφίων.
Προκειμένου να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Είναι η μοναδική αντίπαλος του πρώην προέδρου.
Εν τω μεταξύ κανείς από την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 18 και 34 δεν δείχνει να ενθουσιάζεται για καμία από τις δύο προσφερόμενες επιλογές.