hero image

ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία, επισκεφθείτε την αμερικανική έκδοση της Huffpost
Και επίσημα αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ η Νίκι Χέιλι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Τα αποτελέσματα εκφράζουν και βαθύτερες ιδεολογικές, πολιτικές αλλά και κοινωνικές μεταβολές στην αμερικανική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο.
Παρέμβαση που παραπέμπει σε ένα προσωπικό, προεκλογικό μινι-μανιφέστο από το νέο ιδιοκτήτη του Twitter. Καλεί ευθέως σε ψήφο υπέρ των Ρεπουμπλικάκων και εξηγεί το γιατί.
Ο πρόεδρος Τραμπ έφυγε όμως ο «πολιτικός ιός» που άφησε πίσω του ίσως μολύνει για πάντα το πολιτικό σύστημα
Αντιμετώπιζε δίωξη για υπεξαίρεση πόρων που είχαν συγκεντρωθεί από τους υποστηρικτές του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.
Ενώ το τέλος της προεδρίας Τραμπ είναι πλέον γεγονός, συγκεντρώσαμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές από τα τέσσερα χρόνια της θητείας του.
Το σίγουρο είναι ότι αυτό που είδαμε στις 6 Ιανουαρίου δεν είναι παροδικό και εάν δεν το δούμε μέσα από τις σωστές διαστάσεις, θα δούμε πολύ χειρότερα στο σύντομο μέλλον.
O πρόεδρος Τραμπ είναι ένα τόσο σπάνιο «πολιτικό ζώο» που πολλοί ανατρέχουν στα βάθη της αμερικανικής ιστορίας για βρουν συγκρίσιμες προεδρίες.
Οι Δημοκρατικοί δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν με τις διαδικασίες. Αλλά και Πομπέο και Μνούτσιν συζήτησαν την πρόωρη απομάκρυνσή του.
Οι ενστάσεις των Ρεπουμπλικάνων και η πραξικοπηματική απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος έπεσαν στο κενό.
Δήλωση μετά την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν από το Κογκρέσο.

ΤΡΑΜΠ

Οι ένορκοι δικαστηρίου της Νέας Υόρκης επιδίκασαν στην Κάρολ 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.
Ένα παραθυράκι που άνοιξε η Πολιτεία της Νέας Υόρκης σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης για μόλις έναν χρόνο οδηγεί ξανά στο εδώλιο τον τέως πρόεδρο. Ωστόσο δεν διώκεται ποινικά.
Αφορμή η τοποθέτηση του γάλλου προέδρου μετά το ταξίδι του στο Πεκίνο πως η ΕE δεν πρέπει να μετατραπεί σε "ακόλουθο" των ΗΠΑ στο θέμα της Ταϊβάν.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν σκόπευε να εφεσιβάλει την απόφαση.
Δεν εμφανίστηκε καθόλου στο πλευρό του συζύγου της. Η "ετυμηγορία" της για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς και η ζωή μετά τον Λευκό Οίκο. Επίσης τι συμβαίνει με την κόρη Ιβάνκα.
Το πρώην «κουνελάκι» του Playboy ισχυρίζεται ότι διατηρούσε σχέση με τον Τραμπ για 10 μήνες.
Νομικοί λένε πως απαγγελία κατηγοριών δεν περιελάμβανε λεπτομέρειες για τα  εγκλήματα που φέρεται να υποκρύπτονται. Όλα θα κριθούν από στοιχεία που δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Λίγο μετά τησύλληψή του, δήλωσε από την Φλόριντα: "Μόνο μου έγκλημα η υπεράσπιση του έθνους ενάντια σε όσους θέλουν να το καταστρέψουν". Απούσα η Μελάνια από την συγκέντρωση.
Λίγες ώρες προτού να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του πρώην προέδρου.
Θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.
Βουλευτής πιστή στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ καλεί σε διαδηλώσεις, οπαδοί του μέσω social media ζητούν να εκτελεστεί ο Εισαγγελέας του Μανχάταν.
Η εικόνα του τέως προέδρου να σέρνεται στην Εισαγγελία για δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες σύλληψης, μπορεί να διχάσει ακόμη περισσότερο τη χώρα.