hero image
Μπαράκ Ομπάμα και Νάνσι Πελόζι "δείχνουν" νέα εσωκομματική διαδικασία για να αναδειχθεί ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το ζεύγος Κλίντον πήρε θέση υπέρ της Καμάλα Χάρις.
Ο Τεξανός βουλευτής των Δημοκρατικών Λόιντ Ντόγκετ, είναι ο πρώτος που κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία.
Την έδρα του Μπομπ Μενέντεζ στη Γερουσία θα διεκδικήσουν πάνω από δέκα υποψήφιοι στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Την ώρα που οι δύο υποψήφιοι δίνουν τις μάχες τους οι ψηφοφόροι ανησυχούν για άλλα θέματα.
Η Χέιλι δεν υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο σε ομιλία της στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.
Και επίσημα αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ η Νίκι Χέιλι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Τα αποτελέσματα εκφράζουν και βαθύτερες ιδεολογικές, πολιτικές αλλά και κοινωνικές μεταβολές στην αμερικανική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο.
Παρέμβαση που παραπέμπει σε ένα προσωπικό, προεκλογικό μινι-μανιφέστο από το νέο ιδιοκτήτη του Twitter. Καλεί ευθέως σε ψήφο υπέρ των Ρεπουμπλικάκων και εξηγεί το γιατί.
Ο πρόεδρος Τραμπ έφυγε όμως ο «πολιτικός ιός» που άφησε πίσω του ίσως μολύνει για πάντα το πολιτικό σύστημα
Αντιμετώπιζε δίωξη για υπεξαίρεση πόρων που είχαν συγκεντρωθεί από τους υποστηρικτές του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.
Ενώ το τέλος της προεδρίας Τραμπ είναι πλέον γεγονός, συγκεντρώσαμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές από τα τέσσερα χρόνια της θητείας του.

ΤΡΑΜΠ

«Αν δεν το κάνουν, οι Αμερικανοί ηγέτες θα θεωρηθούν δειλοί!»
Εν τω μεταξύ οι Δημοκρατικοί αρνούνται πεισματικά να επιδείξουν έστω και στοιχειώδη διάθεση αυτοκριτικής.
Καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για να παραιτηθεί.
Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Ντόναλντ αλλα και η Ιβάνκα Τραμπ έκαναν δωρεές στην αντιπρόεδρο για την επανεκλογή της ως γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια.
Ένα καταστροφικό ντιμπέιτ για τον Μπάιντεν και μια σφαίρα που κατευθυνόταν προς τον Τραμπ. Μια ανιαρή για πολλούς, επανάληψη των εκλογών του 2020 έλαβε μια απρόσμενη τροπή.
Η Ευρώπη οφείλει να εξασφαλίσει την άμυνα της άμεσα και χωρίς εκπτώσεις.
Αναφορές στον "αδύναμο" Μπάιντεν, στην Πελόζι που "έχει στραφεί εναντίον του (προέδρου) σαν σκυλί". Πρώτη αναφορά στις Μυστικές Υπηρεσίες: Δεν μου είπαν ποτέ πως υπήρχε απειλή.
Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας για να του κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Αυτό, λίγες ώρες αφού ο Τραμπ πήρε και επίσημα το χρίσμα από τους Δημοκρατικούς.
Πήρε το χρίσμα, υποσχέθηκε να κλείσει τα σύνορα, να βάλει τέλος στην "πράσινη απάτη" (πολιτικές για κλιματική κρίσης) και να διευθετήσει διεθνείς συγκρούσεις "με ένα τηλεφώνημα".
4 στους 5 ανησυχούν για βίαιες ενέργειες εξτρεμιστών μετά τις εκλογές. Πάντως η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ δεν τον ευνόησε: έχει οριακό προβάδισμα 43% έναντι 41% του Μπάιντεν.
Το CNN μετεδωσε ότι οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ ως εκδίκηση για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί.