Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της 74ης Berlinale

Η σχέση του με το Φεστιβάλ είναι παλιά, καθώς έχει παρουσιάσει αρκετές ταινίες του, μεταξύ αυτών και το Shine a Light για τους Rolling Stones, που άνοιξε τη διοργάνωση του 2008.
 (AP Photo/Chris Pizzello)
(AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Το Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου θα βραβεύσει τον Αμερικανό σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε για το σύνολο του έργου του τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η 74η Berlinale, το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χρονιάς στην Ευρώπη, θα τιμήσει «έναν από τους εμβληματικότερους κινηματογραφιστές του παγκόσμιου σινεμά από την δεκαετία του 1970».

Ο ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης με καταγωγή από την Σικελία που μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη θα λάβει Τιμητική Χρυσή Άρκτο κατά την διάρκεια τελετής στις 20 Φεβρουαρίου.

«Για όλους όσοι θεωρούν το σινεμά τέχνη δημιουργίας μιας προσωπικής και ταυτόχρονα οικουμενικής ιστορίας, ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ένα απαράμιλλο πρότυπο. Οι ταινίες του μας συντρόφευσαν ως θεατές και ως ανθρώπινα όντα, τα πρόσωπά του έζησαν μέσα μας και μεγάλωσαν μέσα μας», δήλωσαν οι διευθυντές της Berlinale Μαριέτε Ρίσενμπεκ και Κάρλο Σατριάν.

«Είναι για μας μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε για μία ακόμη φορά έναν μεγάλο φίλο του φεστιβάλ και να του απονείμουμε την σημαντικότερη τιμητική μας διάκριση».

Η 74η Berlinale θα πραγματοποιηθεί στην γερμανική πρωτεύουσα από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή