ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/03/2018 20:25 EEST

Ο Μητσοτάκης στο αμερικανικό Newsmax. Οι αναφορές στον Τσίπρα, την Τουρκία και τις μεταρρυθμίσεις

Alexander Shcherbak via Getty Images

Για το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Newsmax, έναν από τους πιο σημαντικότερους ομίλους Μ.Μ.Ε. στις Η.Π.Α.

Στη συνέντευξη – που δόθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον – ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο σημειώνοντας πως «η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη και εσχάτως επιδίδεται σε μια αναθεωρητική προσέγγιση της εξωτερικής της πολιτικής που είναι πολύ ανησυχητική».

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε μάλιστα ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης αναπαράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία γιατί υποδηλώνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει εδαφικές βλέψεις πέραν των σημερινών συνόρων της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε στο κάδρο της κριτική του τον Πρωθυπουργό  ανέφερε με νόημα ότι «υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Τσίπρα, που εμφανίστηκε ως ένας αντισυστημικός, λαϊκιστής υποψήφιος και τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από  όσα υποσχέθηκε».

Επανέλαβε δε το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, ως τη μόνη ρεαλιστική λύση που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο και θα κάνει πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για  ξένες επενδύσεις.

«Οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δικαιοσύνη» είπε ο κ.Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι οι συντάξεις είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα, υπενθυμίζοντας τη δέσμευσή του για πλήρη αναθεώρηση της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού συστήματος.

Επέκρινε μάλιστα το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό δεν θα συμβεί τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς – όπως τόνισε – «είναι βέβαιοι οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας θα ζητήσουν ενισχυμένη εποπτεία για να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σωστό δρόμο μετά το πέρας του προγράμματος».

Στο σχόλιό του το Newsmax σημειώνει ότι στην Ελλάδα δεν προβλέπεται αλλαγή κυβέρνησης προς το παρόν καθώς οι εκλογές δεν είναι ορατές αυτόν τον χρόνο. Είναι όμως σαφές ότι οι συντηρητικοί σε όλο τον κόσμο θα ακούσουν περισσότερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ενδεχομένως θα αντιγράψουν και μερικές από τις στρατηγικές του.

Sponsored Post