ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2019 15:02 EET

Ο Μπιλ Κόσμπι δεν έχει τύψεις για τον βιασμό και νομίζει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος

Συγκρίνει τον εαυτό του με τον Γκάντι και τον Μαντέλα, επιμένοντας ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

ASSOCIATED PRESS

Στην πρώτη του δημόσια δήλωση από τη φυλακή, ο Μπιλ Κόσμπι δήλωσε ότι δεν θα έχει ποτέ τύψεις για τα εγκλήματά του και ότι θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο.

«Οι πολιτικές πεποιθήσεις μου, οι αγώνες μου για την ισότητα, τα φύλα και τις θρησκείες με έδιωξαν σε αυτό το μέρος, περιτριγυρισμένο από ηλεκτροφόρους φράχτες και ένα δωμάτιο από χάλυβα και σίδηρο», δήλωσε ο κάποτε αγαπημένος κωμικός της Αμερικής, σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Τύπου του.

Ο 81χρονος Κόσμπι, σημείωσε επίσης ότι το κελί του στη φυλακή SCI Phoenix,  όπου εκτίει την ποινή του, «μοιάζει με τις γωνιές μερικών από τους μεγαλύτερους πολιτικούς κρατουμένους - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, Μαχάτμα Γκάντι, Νέλσον Μαντέλα, Ράνταλ Ρόμπινσον και δρ Μπέντζαμιν Τσάβις.

Ο Kόσμπι, που τις μέρες τις μεγάλης τηλεοπτικής δόξας του είχε το παρατσούκλι «Ο μπαμπάς της Αμερικής», καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε τρία έως δέκα χρόνια φυλάκισης για την σεξουαλική επίθεση και την χορήγηση ναρκωτικής ουσίας στην Αντρέα Κόνσταντ,στο σπίτι του, το 2004.

«Δεν έκανε τίποτα κακό»

Σε συνέντευξη που έδωσε ο δικηγόρος του, είπε ότι επισκέφτηκε τον πελάτη του στη φυλακή και ότι ο Κόσμπι «δεν είναι στεναχωρημένος και δεν νιώθει τύψεις γιατί δεν έκανε τίποτα κακό. Επειδή τον κατηγόρησε κάποια για κάτι, δεν σημαίνει τίποτα. Η Αμερική απεφάνθη ότι οι γυναίκες δεν λένε ψέματα. Όμως οι γυναίκες λένε ψέματα».

Στη δήλωσή του, ο ηθοποιός είναι σε απόλυτη σύμπνοια με το σκεπτικό του δικηγόρου του, σύμφωνα με το CNN.Υποστηρίζει ότι καταδικάστηκε ακόμη και αφότου οι αρχές είχαν αποφασίσει να μην ασκήσουν αγωγή εναντίον του το 2005 καθώς είχε έρθει σε ιδιωτικό οικονομικό συμβιβασμό με την Κόνσταντ, η οποία είναι μία από τις δεκάδες γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση.
Πιστεύει δε, ότι ήταν οι πολιτικές φιλοδοξίες ενός εισαγγελέα και ενός δικαστή που τον έστειλαν στη φυλακή, σύμφωνα με τη δήλωση.
Ο μακροχρόνιος δρόμος του Κόσμπι προς την καταδίκη ξεκίνησε το 2004 όταν η Κόνσταντ τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση. Μια δεκαετία αργότερα, δεκάδες γυναίκες κατήγγειλαν ότι ο ηθοποιός τους έδινε ναρκωτικά και τις έριχνε στο κρεβάτι ημιλιπόθυμες, κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Συνελήφθη το 2015, όταν μια νέα ομάδα εισαγγελέων ανέλαβε την υπόθεση την Κόνσταντ.

 

Με πληροφορίες από CNN