ΔΙΕΘΝΕΣ
15/11/2019 17:37 EET | Updated 15/11/2019 17:39 EET

Ο Μπλούμπεργκ ξεκινά διαδικτυακή καμπάνια κατά του Τραμπ ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα κατέβει υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

ASSOCIATED PRESS

Ο Μάικ Μπλούμπεργκ, ο 77χρονος δισεκατομμυριούχος και πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα ότι θα ριχτεί στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά είναι έτοιμος να πολεμήσει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Και θα το κάνει μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ήδη, οι πρώτες διαδικτυακές διαφημίσεις της αντι - Τραμπ καμπάνιας θα προβάλλονται από την Παρασκευή σε τέσσερεις πολιτείες, τις Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και φυσικά Ουάσινγκτον, ενώ η εκστρατεία δεν πρόκειται να τελειώσει μέχρι και πριν τις εκλογές του 2020. Ακόμα και αν ο Μπλούμπεργκ δεν βρίσκεται στην κούρσα. 

Σημειώνεται, ότι ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ δεν πρόκειται να εμφανίζεται στις διαφημίσεις για ευνόητους λόγους, καθώς ο ίδιος δεν διεκδικεί ακόμα επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών. Αυτά τα 100 εκατομμύρια δίνονται για τη συγκεκριμένη καμπάνια, ανεξαρτήτως πόσα θα επενδύσει στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε περίπτωση που πάρει απόφαση να κατέβει υποψήφιος. 

 «Θα έχουμε άλλες διαφημίσεις που θα δείχνουν το πρόσωπο του Μάικ Μπλούμπεργκ, είπε στους New York Times, ο Χάουαρντ Γουλφσον, κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του μεγιστάνα. «Θα πάρετε γερή δόση από Μάικ Μπλούμπεργκ». 

Η ομάδα του Μπλούμπεργκ αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των διαφημίσεων πριν δημοσιευτούν κι επίσημα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν έντονο το «αντιΤραμπικό» στοιχείο. 

Από την άλλη, ο Τραμπ έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 27 εκατομμύρια δολάρια μόνο στο Facebook και στο Google. Νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο, συγκεντρώθηκαν για την καμπάνια του περίπου 158 εκατομμύρια δολάρια. Και το πρώτο 24ωρο μετά την πρώτη ακρόαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα για την παραπομπή η καμπάνια του συγκέντρωσε άλλα 3,1 εκατομμύρια δολάρια από μικρές δωρεές .

 Ο κ. Μπλούμπεργκ επίσης δαπάνησε μέσα στο 2018 άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια για να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί τον έλεγχο του Κογκρέσου. Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν 21 από τους 24 «αγώνες» του Σώματος

Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία του δισεκατοομυριούχου πρώην δημάρχου δεν είναι η πρώτη μέσα στην εβδομάδα. Η Επιτροπή Πολιτικής Δράσης (PAC) θα δαπανήσει 75 εκατ. δολάρια για τις εκστρατείες των Δημοκρατικών. 

Σημειώνεται, ότι ο Μπλούμπεργκ είχε κάνει κινήσεις για υποψηφιότητα και το 2016, αλλά εν τέλει προτίμησε να μην κατέβει. 

 

Πηγή: New York Times