Ο Μπόρις Τζόνσον αποκλείει συνεργασία με τον Νάιτζελ Φαράτζ για το το Brexit

O Φαράτζ, επιθυμεί να λάβει μέρος στις συνομιλίες για το Brexit.
PA Archive/PA Images

Ο Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται από πολλούς ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, απέκλεισε σήμερα τη συμμετοχή του Νάιτζελ Φαράτζ, ηγέτη του κόμματος Brexit, στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ο νικητής των ευρωεκλογών του Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ευρωφοβικό κόμμα του Φαράτζ, επιθυμεί να λάβει μέρος στις συνομιλίες για του Brexit που έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς σήμερα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο πλαίσιο της κούρσας διαδοχής της Μέι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζόνσον τόνισε ότι είναι ακατάλληλο να παλέψει έναν πολιτικό αντίπαλο «δίνοντας του οξυγόνο».

«Δεν είναι αρκετά σαφές» πρόσθεσε, αφού ο συντονιστής της συζήτησης του ζήτησε να διευκρινίσει την απάντησή του σχετικά με τη συμμετοχή του Φαράτζ στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Brexit που επιθυμεί να κάνει ο Μπόρις Τζόνσον. Η ΕΕ έχει αποκλείσει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο ευνοούμενος των υποστηρικτών του Brexit θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας και ηγέτη των Συντηρητικών, τον επόμενο μήνα.

«Χρειαζόμαστε κάποιον που πιστεύει (στο Brexit),» επέμεινε ο Τζόνσον, αναφερόμενος στο ρόλο του κατά την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, στο δημοψήφισμα του 2016, όταν ο Χαντ βρισκόταν από αντίπαλο στρατόπεδο, υπέρ της παραμονής.

Ο τέως δήμαρχος Λονδίνου επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ετοιμότητά του να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία εάν κριθεί απαραίτητο. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί - κατά τη γνώμη μου, η πιθανότητα είναι μια στο εκατομμύριο (να συμβεί αυτό) - αλλά είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε έτοιμοι» είπε.

Ο Τζέρεμι Χαντ δήλωσε στον Τζόνσον ότι για να «κερδίσουν πίσω» τους Συντηρητικούς ψηφοφόρους που παραπλανήθηκαν από το κόμμα του Brexit, οι Τόρις πρέπει να πετύχουν στην διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή