ΔΙΕΘΝΕΣ
15/04/2021 07:27 EEST

Ο Ντουέιν Τζόνσον θα έθετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν το ήθελε ο κόσμος

Σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση, σχεδόν οι μισοί Αμερικάνοι θα σκέφτονταν να ψηφίσουν τον Τζόνσον.

Getty Images
Ντουέιν Τζόνσον

Ο σταρ του “Fast & Furious”, Ντουέιν Τζόνσον, λέει ότι θα έθετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν ένιωθε ότι είχε αρκετή υποστήριξη από τους Αμερικανούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο Τζόνσον, 48 ετών, ένας από τους πιο καλοπληρωμένους και πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, φλερτάρει με μια πιθανή προσφορά του Λευκού Οίκου για αρκετά χρόνια.

«Έχω στόχο να ενώσω τη χώρα μας και αν αυτό θέλουν οι πολίτες της, τότε θα το κάνω», είπε ο Τζόνσον όταν ρωτήθηκε για τις προεδρικές του φιλοδοξίες σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Today».

Ο πρώην επαγγελματίας παλαιστής δεν ανέφερε ποιό κόμμα θα εκπροσωπούσε ούτε το πότε θα μπορούσε να υποβάλει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία εκτίμησης τάσεων καταναλωτών Piplsay, η οποία διαπίστωσε ότι περίπου το 46% των Αμερικανών θα σκεφτόταν να ψηφίσει τον Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, γνωστός ως «Ο Ροκ», είπε ότι κολακεύτηκε από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

«Δεν νομίζω ότι οι ιδρυτές - πατέρες του έθνους μας ονειρεύτηκαν κάποιον, φαλακρό, με τατουάζ, κατά το ήμισυ μαύρο και κατά το ήμισυ Σαμοανό, που πίνει τεκίλα και οδηγεί φορτηγό, να βρίσκεται σε αντίστοιχα με αυτούς αξιώματα - αλλά αν ποτέ συμβεί, θα είναι τιμή μου να υπηρετήσω τους ανθρώπους της χώρας», λέει σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Ο Τζόνσον, του οποίου το κινηματογραφικό έργο περιλαμβάνει την ταινία “Jumanji” και την τηλεοπτική εκπομπή “Young Rock”, εντάσσεται σε μια μακρά λίστα αμερικανών διασήμων που έχουν θέσει υποψηφιότητα για πολιτικό αξίωμα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην «μαθητευόμενου» σταρ, Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον «Magic Mike», Μάθιου Μακόνερι και η πρώην πρωταθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων Κέιτλιν Τζένερ, φαίνεται να σκέφτονται σοβαρά να θέσουν υποψηφιότητα για κυβερνήτες στο Τέξας και στην Καλιφόρνια αντίστοιχα.

Πηγή: Reuters