ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2018 18:48 EET

Ο Πούτιν απαρνείται την κοκκινομάλλα κατάσκοπο: Ποια είναι η κυρία;

Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξακολουθεί να έχει τη φωτογραφία της στο avatar του στο twitter.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Ρώσος Πρόεδρος αρνήθηκε ότι γνωρίζει την Μαρία Μπούτινα, την οποία η οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν ως κατάσκοπο της Ρωσίας, αναφέροντας πως «κανείς από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας δεν την γνωρίζει». «Αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκιση… Για ποιο λόγο; Ποια είναι; Κανένας δεν ξέρει τίποτα γι′ αυτήν» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ισχυρισμός του Πούτιν έρχεται μια μέρα πριν η Μπουτίνα, αναμένεται να δηλώσει ένοχη, ως μέρος της συμφωνίας που έκανε με τους εισαγγελείς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, όπου κατηγορείται για συνωμοσία μαζί με άλλον ένα Ρώσο αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο. 

Ο Ρώσος αξιωματούχος που δήθεν εμπλέκεται στη συνωμοσία πιστεύεται ότι είναι ο Αλέξανδρος Τόρσιν, ένας πρώην Ρώσος γερουσιαστής που βρίσκεται κοντά στον Πούτιν.

Το περίεργο είναι ότι παρά τη δήλωση του Πούτιν, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη φωτογραφία της Μπούτινα στη φωτογραφία προφίλ του λογαριασμού του στο Twitter, όπως και το hashtag #FreeMariaButina.

Η Μπούτινα, που έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, συνελήφθη τον Ιούλιο. Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώα στις κατηγορίες περί συνομωσίας και δεν είχε παραδεχτεί ότι ήταν κατάσκοπος, παραμένοντας ωστόσο υπό κράτηση από τότε.

 

Sponsored Post