Ο Quentin απαντά ότι «μετανιώνει όσο τίποτε στη ζωή του και στην καριέρα του» την ιστορία με την Thurman

Στην πρεμιέρα της ταινίας του «Kill Bill Vol. 2» στις Κάννες. Ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino είναι πλαισιωμένος από τις δύο πρωταγωνίστριές του, την Daryl Hannah και την Uma Thurman. (2004) 
Στην πρεμιέρα της ταινίας του «Kill Bill Vol. 2» στις Κάννες. Ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino είναι πλαισιωμένος από τις δύο πρωταγωνίστριές του, την Daryl Hannah και την Uma Thurman. (2004) 

Το 2002, στα γυρίσματα στο Μεξικό για το «Kill Bill», η Uma Thurma καρφώθηκε με αυτοκίνητο σ′ ένα δέντρο. Το ατύχημα τής προκάλεσε διάσειση και της προξένησε βλάβη στα γόνατα.

Το περιστατικό ήταν πληγή στις σχέσεις Quentin-Uma, για πάρα πολλά χρόνια. Η Uma εξήγησε ότι είχε επιφυλάξεις για το γύρισμα της τελευταίας σκηνής, θεωρούσε ότι το αυτοκίνητο δεν παρείχε ασφάλεια. Ήθελε να την αντικαταστήσει επαγγελματίας stuntman.

«Ο Quentin ήρθε στο τροχόσπιτό μου και, όπως κάθε σκηνοθέτης, δεν ήθελε να ακούει ”όχι”. Ήταν έξαλλος, γιατί τους κόστιζα χρόνο. Αλλά φοβόμουν. Είπε: ”Σου υπόσχομαι ότι το αυτοκίνητο είναι εντάξει. Ο δρόμος είναι μια ευθεία. Πιάσε 65 χιλιόμετρα την ώρα, ειδάλλως τα μαλλιά σου δεν θα ανεμίζουν όπως πρέπει και τότε θα σε βάλω να ξαναγυρίσεις τη σκηνή”. Όμως, το κάθισμα δεν ήταν σωστά στερεωμένο. Ο δρόμος ήταν άμμος και δεν ήταν ευθεία», περιέγραψε η Uma Thurman.

Ο Quentin απάντησε στην πολύκροτη ιστορία, μιλώντας στο Deadline.

«Έφτασα όλος χαρά και της είπα ότι οπωσδήποτε μπορεί να το κάνει, ήταν ευθεία ο δρόμος, δεν θα έχεις πρόβλημα. Η απάντηση της Uma ήταν... “Okay”. Επειδή με πίστεψε. Επειδή μ′ εμπιστεύθηκε. Της είπα ότι θα είναι εντάξει. Και δεν ήταν. Ήμουν λάθος. Δεν την υποχρέωσα να μπει στο αμάξι. Μπήκε επειδή μ′ εμπιστεύθηκε. Και με πίστεψε. Και κάναμε το γύρισμα. Κι έσκασε πάνω στο δέντρο. Τις πρώτες στιγμές, κανείς μας δεν ήξερε τι συνέβη. Μετά τη σύγκρουση, αφού η Uma πήγε νοσοκομείο, ήμουν όλος αγωνία γι′ αυτό που συνέβη... να θυμάμαι το εαυτό μου να πιπιλίζει το πόσο ασφαλές ήταν κι ότι μπορούσε να το κάνει. Δίνοντας έμφαση στο ότι ο δρόμος ήταν μια ευθεία, μια ευθεία ο δρόμος... το ότι με πίστευε και να βλέπω να σκάει μπροστά αυτό το στροφιλίκι.»

«Σού ’σπαγε την καρδιά. Πέρα από το ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της επαγγελματικής μου καριέρας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου» δήλωσε.

Για χρόνια πολλά, η Uma ζητούσε το βίντεο από τον σκηνοθέτη. Για χρόνια, ο Tarantino δεν της το έδινε. Οι παραγωγοί είχαν αποφασίσει να συγκαλύψουν το περιστατικό. Η Uma θυμάται ότι, το 2004, στο Soho House ούρλιαζαν ο ένας στον άλλον κι ο Quentin έλεγε ότι είχε παρθεί απόφαση να μη δοθεί στη δημοσιότητα αποδεικτικό στοιχείο.

Όμως, όταν ο Quentin έμαθε πως η Uma ετοίμαζε το άρθρο για τους The New York Times της έδωσε το βίντεο. Επίσης, έχει ήδη παραδώσει στην αστυνομία το βίντεο και την αλληλογραφία της με την κινηματογραφική εταιρεία Miramax.

(Με πληροφορίες από το Deadline και το ΑΠΕ-ΜΠΕ)