Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εμποδίσει την κατάθεση Φρουζή

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει πάση θυσία να εξετάσει τον Κ. Φρουζή και δεν θα εμποδίσει την επιτροπή.
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δεν θα υπάρξει νέα αναβολή συνεδρίασης της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis. Οι εξελίξεις μοιάζουν με μια «χορογραφία» ανάμεσα στη Βουλή και την Κουμουνδούρου, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση του Κ. Φρουζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αποφασίσει να μην εμποδίσουν την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, που σημαίνει ότι δεν θα είναι εντός της αίθουσας οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης. Πάντως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα όταν θα συνεκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις και οι συμπεριφορές εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ανακοίνωσε ότι δεν θα αναβληθεί συνεδρίαση της Προκαταρκτικής. Ο Κ. Τασούλας άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα γι’ αυτό, όμως φαίνεται ότι δεν θα χρειαστούν. Λίγα λεπτά αργότερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προκαταρκτική, Σπύρος Λάππας, ανακοίνωσε στον Real FM ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάση θυσία να εξετάσει τον Κ. Φρουζή και ότι δεν θα εμποδίσει την συνεδρίαση.

Το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που είχε πει (στον Alpha) ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιοι αντικαταστάτες. Δεν θα διευκολύνουμε την τάση που υπάρχει στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ μέσω διαδικαστικών θεμάτων να μην υπάρξει εξέταση του κ. Φρουζή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργήσει σε αυτήν την προσπάθεια».

Δημοφιλή