ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/11/2018 20:59 EET

Ο Στ. Θεοδωράκης επανεξελέγη επικεφαλής του Ποταμιού - Αντιπρόεδρος ο Γ. Μαυρωτάς

EUROKINISSI

Με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη ως επικεφαλής και την εκλογή του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου του Ποταμιού ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο του κινήματος.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς έλαβαν 93,59%, ενώ 6,41% ψήφισαν λευκό. Επίσης, ψηφίστηκε η πολιτική απόφαση του κόμματος με ποσοστό 90,33%, ενώ η πρόταση του Γιώργου Αμυρά υπερψηφίστηκε από το 34,47% και καταψηφίστηκε από το 41,67% των συνέδρων, ενώ 23,86% ψήφισε λευκό.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα 7 σημεία που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος:  

1) Πλήρης αποκομματικοποίηση του Κράτους οριζοντίως και καθέτως,

2) Ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης,

3) Σύγχρονη ανοιχτή Παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα, 

4) Σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις, 

5) Προστασία της γης, της θάλασσας, των ζώων ως ιστορική μας υποχρέωση, 

6) Διαγενεακή Δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις, 

7) Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. 

«Αυτά είναι τα επτά σημεία, για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Και θα αγωνισθούμε. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και τις δέκα προτάσεις του Γιώργου Αμυρά, τις οποίες κατέθεσε στο συνέδριο. Είναι προτάσεις που συμπληρώνουν όλα αυτά που υποστηρίζουμε. Είμαστε η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ! Αυτή τη μάχη θα δώσουμε, θα συνεχίσουμε να ταρακουνούμε την κοινωνία. Με καινοτόμες ιδέες, με τολμηρές αλλά πάντα μελετημένες προτάσεις. Με στόχο να κερδίζει η Ελλάδα» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αφού επισήμανε ότι το Ποτάμι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με λάθη και ατέλειες, ένα Κίνημα που ποτέ δεν βολεύτηκε με την ακινησία και τη σιωπή, υποστήριξε ότι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. «Το πιστεύω και συνεχίζω. Έχουμε πολύ δουλειά αυτόν τον χειμώνα. Σας καλώ να αναλάβετε την ευθύνη για την επιτυχία του κινήματος μας. Για να κάνουμε τη χώρα Αλλιώς» είπε.

Νωρίτερα ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός τάχθηκαν υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας του Ποταμιού με τη ΝΔ, θέση με την οποία διαφώνησε ο Σπύρος Δανέλλης και ζήτησε αποσαφήνιση της πολιτικής φυσιογνωμίας του Ποταμιού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post