ΔΙΕΘΝΕΣ
25/06/2020 09:53 EEST

Ο Τραμπ ισχυρίζεται οτι η Huawei υποκινείται από τον Κινεζικό στρατό

Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει το έδαφος για την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων

VCG via Getty Images

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε ότι κορυφαίες κινεζικές εταιρίες, μεταξύ αυτών, η Huawei Technologies, αλλά και η εταιρία παρακολούθησης μέσω βίντεο Hikvision είναι ιδιοκτησίες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων ή ελέγχονται απ′ αυτές.

Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει το έδαφος για την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων, σύμφωνα με ένα έγγραφο που έφτασε χθες στο Reuters.

Ένας Αμερικανός αμυντικός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου, δηλώνοντας ότι έχει αποσταλεί στο Κογκρέσο.

Η Ουάσινγκτον έθεσε την Huawei σε μία εμπορική μαύρη λίστα την προηγούμενη χρονιά, επικαλούμενη ανησυχίες που σχετίζονται με την αμερικανική εθνική ασφάλεια, ενώ ηγήθηκε διεθνούς εκστρατείας, προκειμένου να πείσει τους συμμάχους των ΗΠΑ, να μην συμπεριλάβουν την Huawei στην αναβάθμιση των τεχνολογικών δικτύων 5G.

Η λίστα των 20 εταιριών για τις οποίες η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι ελέγχονται από τον κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό περιλαμβάνει τις εταιρίες, China Mobile Communications Group, China Telecommunications Corp, αλλά και την εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Aviation Industry Corp of China.

 

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Box